Pe parcursul anilor, oamenii i-au dat diferite semnificații Lunii. Sunt anumite categorii de persoane care consideră că aceasta influențează modul în care alții se comportă, sau mai mult de atât, modul în care ne trăim viața. În continuarea articolului o să aflați cum influențează fazele lunii comportamentul nostru.

Oare este adevărat tot ceea ce se speculează despre Lună? Dacă da, cum au ajuns oamenii la aceste răspunsuri și cum ne poate influența în realitate aceasta? În rândurile de mai jos vei primi toate răspunsurile de care ai nevoie.

Cum ne influențează Luna și fazele ei comportamentul?

Oamenii au început să creadă în influența Lunii asupra comportamentului în urmă cu mii de ani, chiar de pe vremea când Aristotel și Plinius cel Bătrân considerau că Luna reușește să ne acapareze toată personalitatea.

Există persoane care consideră că în momentul în care Luna nu este pe cer somnul lor nu este la fel de odihnitor, ba chiar se confruntă cu insomnii zile la rând. Alții consideră că energia lor este foarte scăzută și nu îi mai motivează nimic.

Conform unor studii, Luna poate avea o contribuție în caracterul unor persoane, dar și în natură. Se pare că acest eveniment are loc, deoarece apa mărilor și a oceanelor este influențată de Luna.

Organismul nostru este format din 75% apă, motiv pentru care putem fi destul de sensibili în acele momente. Dacă vorbim din punctul de vedere al fizicienilor și al astronomilor, fazele lunii nu afectează în niciun fel comportamentul unui om.

fazele lunii
Cum ne influențează fazele Lunii? Sursă: Fotografie generată de DALL-E

Influențează diferit odihna bărbaților și a femeilor

În anul 2015 a avut loc un studiu pe circa 200 de persoane unde s-a descoperit că Luna plină poate influența somnul femeilor și somnul bărbaților într-un mod diferit. Spre exemplu, femeile nu dorm deloc mult în timpul Lunii pline.

Spre deosebire de femei, bărbații dorm foarte bine în acea perioadă și se odihnesc. Un alt grup de cercetători au realizat că 1% dintre copiii care au participat la studio au dormit mai puțin atunci când era Luna plină.

Nu există o stare pe care ți-o poate provoca luna, dar, lipsa de somn îți poate crea probleme. Poți avea stări de depresie, anxietate și poți ajunge chiar la atacuri de panică. Este foarte important să vă odihniți și să aveți un stil de viață sănătos.

Este foarte important să aveți un program de odihnă stabil, deoarece lipsa somnului vă poate provoca stări la care nici nu vă gândiți. Anxietatea și atacurile de panică sunt foarte des întâlnite în rândul tinerilor, iar mulți nu știu motivul pentru care se luptă cu aceste stări.