Pizza este un fel de mâncare adorat de foarte mulți oameni și este o adevărată delicatesă. Puțini sunt oamenii care vor refuza acest preparat delicios alături de cei dragi sau de prieteni, iar în anumite situații, aceasta rămâne și a doua zi și nu trebuie irosită. Dacă vreți să vă bucurați din nou de această masă, iată cea mai bună metodă de a reîncălzi pizza!

Cea mai bună metodă de a reîncălzi pizza

Sunt foarte multe persoane care își reîncălzesc pizza și a doua zi după ce au consumat-o. Este foarte important să știi cum să o reîncălzești corect și sunt șanse foarte mari să nu își schimbe deloc gustul.

Aveți multe variante în care să îți reîncălziți pizza, cum ar fi la cuptor, tigaie, cuptorul cu microunde sau chiar friteuză. Chiar dacă preparatul a fost cumpărat sau făcut în casă, acest lucru contează absolut deloc.

Cum reîncălzești pizza în cuptor

Dacă alegi să îți reîncălzești pizza în cuptor ești pe drumul cel bun deoarece este una dintre cele mai bune modalități pentru ca preparatul să aibă același gust delicios.

Tot ce trebuie să faci este să preîncălzești cuptorul la 190 de grade Celsius, apoi să pui folie pe o tavă de copt, iar după ce cuptorul dă semne că s-a încălzit trebuie doar să pui tava în interiorul acestuia.

După ce ai observat că și tava este caldă, procesul este aproape gata. Scoate tava din cuptor și plasează feliile de pizza în ea. Acestea trebuie să stea circa 8 minute în cuptor, iar apoi este numai bună de mâncat.

Pizza
Pizza cuptor cu microunde. Fotografie generată cu DALL-E

Cum reîncălzești pizza în tigaie

Dacă nu vrei să te complici cu reîncălzitul, cea mai simplă modalitate tigaia. Ai nevoie de o tigaie antiaderentă pe care va trebui să o pui la foc mediu, la apoi să pui câteva picături de apă în lateral și la baza ei.

La scurt timp după, pui pizza rămasă în tigaie, acoperi totul cu un capac, iar în mai puțin de zece minute va fi gata și te vei putea bucura de o gustare.

Cum reîncălzești pizza la friteuza cu aer cald

Dacă vrei să te bucuri de o pizza de-a dreptul delicioasă la o zi după ce ai ales consumat-o deja și nu vrei să folosești niciuna din soluțiile de mai sus, există și varianta reîncălzirii la friteuză.

Procesul nu este deloc unul dificil ba chiar este foarte ușor. În primul rând, tot ce trebuie să faci este să o preîncălzești la 190 de grade Celsius și să plasezi pe coșul acesteia o hârtie de copt.

După ce ai urmat acești pași, pune feliile de pizza în interiorul friteuzei, iar după patru minute este gata de scos și de consumat, ori singur, ori alături de cei dragi.

Ar fi o risipă, atât de bani, cât și de mâncare pentru cei ce aleg să arunce pizza a doua zi în loc să o reîncălzească.

Deci, dacă până acum îți doreai să mănânci pizza din ziua precedentă și nu știai cum să o faci să aibă același gust, ei bine, acum răspunsul este chiar în fața ta.