Cartofii sunt un aliment iubit de toată lumea, însă dacă nu sunt consumați cum trebuie, aceștia pot fi destul de periculoși. Ei bine, mai jos îți vom prezenta trei alimente care înlocuiesc cartofii și care sunt mult mai sănătoase. Sunt delicioase, sățioase și le poți folosi în orice combinație îți dorești.
Trei alimente care înlocuiesc cartofii
Dacă și tu ești un mare fan al cartofilor, însă vrei să îi excluzi din dieta ta, atunci ai ajuns unde trebuie. Foarte multe persoane se tem de consumul de cartofi tocmai din teama de a nu se îngrășa. Ei bine, există câteva alimente care reușesc să îi înlocuiască pe aceștia. Oferă aceeași sațietate, însă sunt mult mai sănătoase și bogate în nutrienți.
Primul pe listă este quinoa. Poate ai auzit de acest aliment până acum. E bogat în fibre și proteine și se digeră și foarte ușor. Totodată, quinoa conține fier, calciu, magneziu, dar și alte vitamine, având numeroase beneficii pentru organism.
Alimentul poate fi adăugat în supe, salate și totodată poate fi garnitura perfectă în cazul multor mâncăruri. Totodată, quinoa nu conține gluten, astfel că persoanele care au intoleranță o pot consuma fără griji.
Pe locul doi avem bulgurul. Poate ai auzit de el, acesta fiind un preparat celebru în bucătăria din Orientul mijlociu. E făcut din grâu dur fiert, având o aromă caracteristică de nuci. Ca și quinoa, burgurul e bogat în fibre, antioxidanți, dar și în proteine. Totodată, are un indice glicemic scăzut, astfel că persoanele care suferă de diabet în vor putea consuma fără griji.
Iar pe locul trei avem couscous. Acesta poate fi o alternativă mai bună și mai sănătoasă pentru cartofii fierți. Couscous e bogat în fibre, dar și în magneziu, fier, alături de alte vitamine sau substanțe nutritive.
Se prepară și foarte repede, fiind utilizat de multe persoane pentru o cină rapidă. El poate fi garnitura perfectă pentru o friptură fragedă și poate fi consumat și alături de niște legume la grătar de asemenea.

Sursă: fanatik.ro