Dacă ești fan usturoi și îl pregătești în majoritatea preparatelor tale, cu siguranță te va interesa trucul pe care ți-l vom prezenta. Gustul este delicios, însă mirosul care rămâne pe mâinile tale după ce cureți usturoi îți poate da bătăi de cap. Iată cum să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini cu ajutorul unei ustensile din bucătărie.

Cum să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini

Usturoiul este folosit în foarte multe preparate și oferă un gust și o savoare aparte dacă este folosit cum trebuie. Majoritatea femeilor se confruntă și cu un lucru care le cam dă bătăi de cap după procesul de curățare al usturoiului. Ei bine, este vorba despre mirosul care rămâne impregnat în mâini.

Ca să reușești să scapi repede și simplu de miros, ai nevoie de un obiect din oțel inoxidabil. Da, ai auzit bine. După ce ai terminat de curățat usturoiul, spală-te pe mâini bine cu apă și săpun. Usucă-ți mâinile, iar mai apoi ia orice ustensilă din bucătărie care este din inox și freacă-ți mâinile de ea. Poți folosi o lingură, un polonic sau orice altă ustensilă din oțel inoxidabil. Ulterior, spală-ți din nou mâinile și mirosul va dispărea imediat.

cum sa scapi de mirosul de usturoi
Cum poți scăpa de mirosul de usturoi. Sursă: Fotografie generată de AI

Alte trucuri pentru a scăpa de mirosul de usturoi

Dacă varianta cu obiectul din inox nu te satisface pe deplin mai avem și alte metode care ar putea fi pe placul tău.

O altă variantă ar fi să te speli cu oțet sau cu zeamă de lămâie. Această soluție este la fel de eficientă și la îndemâna oricui. Tot ce trebuie să faci este să îți torni oțetul sau zeama de lămâie în palme, să freci, iar mai apoi să clătești.

Însă, o soluție care s-ar putea să îți placă este cea cu sare sau cu bicarbonat de sodiu. Trebuie doar să îți pui în palme, să freci și să clătești bine cu apă. Oricare dintre cele trei variante este la îndemâna oricui și vă va scăpa, cu siguranță, de mirosul neplăcut de usturoi.