Tu știi cum poți scăpa de furnicile din casă? De multe ori s-ar putea ca aceste insecte să vă dea de furcă, deoarece nu par că vor să dispară prea curând din locuință. Ele apar fie din cauza mâncării, fie intră pe geam, atunci când acesta este deschis mai mult timp.

Potrivit National Wildlife Federation, există peste 12.000 de specii de furnici în întreaga lume. Cu toate astea, ele sunt inofensive, însă în unele cazuri, deranjante. Mai multe ingrediente care se găsesc prin casă s-ar putea să le țină la distanță. Iată ce trebuie să faci!

Cum poți scăpa de furnicile din casă?

1. Zațul de cafea s-ar putea să fie de mare ajutor pentru îndepărtarea furnicilor. Acesta poate fi amestecat și cu câteva picături de lămâie și pus chiar în locul respectiv, scrie doc.ro.

2. Boraxul, sau tetraboratul de sodiu poate fi și el un ingredient perfect dacă vrem să scăpăm de aceste insecte. Înainte de a-l folosi trebuie să vă protejați mâinile cu niște mănuși, iar apoi să pregătiți un amestec format din 1/2 linguriță de borax, 8 lingurițe de zahăr și 1 cană de apă caldă. Apoi, trebuie să faceți niște biluțe din vată îmbibată în această soluție. Dacă aveți copii sau animale de companie ar trebui să fiți foarte precauți, potrivit healthline.com.

3. Piperul poate fi și el foarte bun, dacă este plasat în zonele cu probleme.

4. Scorțișoara. Aceasta poate fi pusă atât simplă, fie într-o combinație cu apă.

5. Ulei esențial de eucalipt.

cum sa scapi de furnici
Trucuri pentru a scăpa de furnicile din casă. Sursă: Fotografie generată de AI

6. Oțetul poate combate furnicile din locuința ta. Cu ajutorul lui pot fi șterse și suprafețele din casă, astfel încât insectele să nu apară în acele zone.

7. Boabele de cafea

8. Apă clocotită. Aceasta poate fi pusă în preajma casei, dacă observăm un mușuroi de furnici.

9. Ulei de arbore de ceai. El va trebui amestecat cu aproximativ 2 căni de apă dacă doriți să-l folosiți. Mirosul lui înțepător s-ar putea să nu vă placă.

10. Granule anti furnici. Dacă nu aveți la îndemână ingredientele menționate mai sus, puteți căuta în magazine astfel de granule, fie soluții împotriva furnicilor.