Trucurile care te vor ajuta să nu mai aluneci când pe jos este gheață și polei. Este esențial să ții cont de ele, mai ales că iarna este în toi la noi în țară. Acestea te-ar putea salva. Nu uita să le împărtășești și cu cei dragi, mai ales cu persoanele mai în vârstă care nu mai au o mobilitate atât de bună.

Trucurile care te vor ajuta să nu mai aluneci când pe jos este gheață și polei

Iarna s-a instalat în România de câteva zile. Deși vremea este una de stat în casă, la căldură, majoritatea oamenilor trebuie să iasă afară pentru treburile zilnice. Ei bine, tot în această perioadă apare și gheața și poleiul. Acestea sunt extrem de periculoase pentru că oamenii pot aluneca și se pot răni. Dacă vrei să fii în siguranță, trebuie să ții cont de câteva sfaturi cruciale.

Astfel, dacă vrei să știi cum să nu aluneci pe gheață, este important să începi prin a face pași mici și târșâiți, cu degetele curbate, sprijinindu-te pe toată talpa pentru a avea stabilitate.

În plus, mută-te cu grijă și utilizează-ți brațele pentru a-ți păstra echilibrul. Ferește-te să îți ții mâinile în buzunare sau să porți greutăți, deoarece aceste acțiuni îți pot afecta stabilitatea și te pot face mai predispus la căzături sau incidente neplăcute.

Este esențial să alegi încălțămintea potrivită, cu talpă aderentă. Ca să nu aluneci, fii atent la drum, deoarece gheața poate fi invizibilă. În plus, dacă stai la casă, nu lăsa gheața sau poleiul să se formeze.

Curăță imediat treptele, trotuarul și aleea, utilizând granule antiderapante pentru a reduce riscul de alunecare și accidente. Chiar și dacă ții cont despre aceste sfaturi, tot există riscul de a te dezechilibra.

gheata, polei, cazatura
Căzătură pe gheață Sursă: fotografie generată de DALL-E

Ce să faci dacă ai căzut?

Pentru a nu te răni, dacă deja ai alunecat, ține capul ridicat întotdeauna. Evită contactul direct al capului cu solul, protejându-ți zona cefei sau frunții. De asemenea, nu încerca să te sprijini pe mâini. Acest reflex, deși natural, poate cauza fracturi la încheieturi. În schimb, încearcă să te rostogolești pe lateral pentru a distribui impactul într-un mod mai echilibrat.

Sursă: fanatik.ro