Majoritatea gospodinelor se confruntă cu aceeași problemă atunci când gătesc: mâncarea care se varsă peste oală în timpul fierberii. Ei bine, un truc din bătrâni vă va salva în aceste situații și va face gătitul o experiență minunată. Iată cum să împiedici ciorba să se verse peste marginile oalei în timpul fierberii, cu doar o lingură de lemn!

Cum să împiedici ciorba să se verse peste marginile oalei?

Ți s-a întâmplat și ție să ți se verse ciorba peste oală în timpul fierberii? Ei bine, noi avem soluția pentru tine. Este mai simplu decât te-ai fi așteptat și ai nevoie de un singur obiect pe care oricine îl are în casă. Mai exact, obiectul care îți va salva viața este o lingură de lemn.

În ce constă trucul? Atunci când ciorba ta începe să fiarbă, pune o lingură de lemn deasupra oalei, transversal, iar aceasta o va opri să curgă peste. În acest fel nu vei mai sta nici cu grijă că s-ar putea murdări aragazul, dar nici că ciorba ta își va pierde din cantitate, având în vedere că aceasta s-ar fi vărsat.

Există și o explicație științifică pentru acest truc. Bulele care se formează sunt niște forme instabile umplute cu abur, iar dacă ating ceva care are temperatura sub cea de fierbere, aburul se transformă înapoi în lichid. Totuși, odată cu trecerea timpului, dacă lași lingura deasupra, temperatura ei va crește iar trucul își va pierde din eficiență. În acel moment, tot ce poți să faci este să înlocuiești lingura cu alta rece.

truc oala cu lingura de lemn
Iată cum să împiedici ciorba să se verse peste marginile oalei în timpul fierberii. Sursă: Fotografie generată de AI

Cum elimini grăsimea în exces din ciorbă?

Anumite preparate, printre care și ciorba, pot avea grăsime în exces, grăsime care nu este acceptată de toată lumea. Ca să scapi de ea cu ușurință și totuși să păstrezi și gustul delicios pe care i-l dă mâncării, ai nevoie de gheață și un prosop de hârtie.

Învelește câteva cuburi de gheață într-un prosop de hârtie curat și plimbă-l pe întreaga suprafață. Gheața va acționa ca un magnet de grăsime și ciorba ta va fi limpede și gata de servit. Acest truc poate fi folosit și pentru alte preparate, cum ar fi tocănițe sau sosuri.