Iată tot ce trebuie să știi despre un kunefe exact ca în Turcia! Dacă ești în pană de idei, dar totuși îți dorești să pregătește ceva dulce pentru a-i surprinde pe cei dragi, aceasta este o rețetă ideală!

Există mai multe variante în care poate fi preparat acest desert, toate fiind diferite în funcție de regiune. Kunefe durează aproximativ 15 minute pentru a fi gata. El se trebuie consumat proaspăt, deoarece brânza din interior nu va mai fi la fel de moale și elastică.

Ingredientele pentru un kunefe exact ca în Turcia

Tot ce ai nevoie este:

  • Kanaif/ produse de patiserie kunafa 454g
  • brânză proaspătă turcească 250g
  • unt topi, fără sare 200g
  • fistic fără sare 3-4 cești
  • opțional: îngețată de fistic sau vanilie

Pentru sirop:

  • zahăr pudră 1 ceașcă
  • apă 3-4 cești
  • suc de lămâie 3-4 lingurițe
  • cuișoare 3
reteta kunefe
Rețetă simplă de kunefe. Sursă: Fotografie generată de DALL-E

Pașii pentru asamblarea desertului

În primul rând, tot ce trebuie să faceți este să pregătiți siropul pe foc. Mai întâi puneți apa și zahărului, apoi și restul ingredientelor. Țineți totul pe foc când veți obține un sirop vâscos, scrie recipesaresimple.com. Apoi lăsați să se răcească complet.

În tot acest timp, lăsați să se dezghețe aluatul, până când va deveni moale și desfaceți în șuvițe, pe care le rupeți fie cu mâna sau cu ajutorul unei foarfeci. Puneți-le într-un bol și adăugați untul topit pe deasupra până când acoperiți aluatul. Următorul pas este să puneți brânza pentru cel puțin 20 de minute în apă, astfel încât brânza să nu fie foarte sărată, și apoi trebuie să o radeți pe răzătoare.

Ungeți tava cu unt și puneți câte strat ferm de aluat kunafa și împrăștiați brânza rasă. Nu uitați că trebuie să puteți aluat și peste brânză. Trebuie să băgați totul la cuptor, însă nu aproape de flacără. Timp de 15 minute va trebuie să rămână la cuptor, până când partea de deasupra va căpăta o culoare rumenă și o textură crocantă.

După ce s-a făcut pe o parte, trebuie să întoarceți și pe cealaltă parte desertul. Când va fi gata, adăugați siropul și fisticul măcinat. Ca și un truc care poate da o aromă specială, adăugați în sirop apă de trandafiri sau apă de flori de portocal, informează giverecipe.com.