Iată unde poți să faci echitație în România! Aceste animale blânde îi fascinează pe copii, și deopotrivă și pe adulți, așadar câteva ședințe de călărie cu siguranță ar fi o idee perfectă. Pe lângă faptul că este relaxant, este și o activitate frumoasă în familie.

Poate nu ați auzit, însă caii sunt de multe ori folosiți și în terapii. Hipoterapia este utilizată pentru a rezolva diverse probleme precum: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, sindrom Down, sau autism, informează horsemotion.ro. Desigur, prin acestea, cei mici își înving anumite frici, își corectează postura și ajung să fie mai deschiși.

Unde poți face echitație în România?

Sunt mai multe orașe care au decis să deschidă centre de echitație, pentru a atrage turiștii în zona lor. De asemenea, unele unități de cazare au amenajat spații speciale cu hambare și țarcuri pentru cai.

1. În Breaza, județul Prahova există un centru de echitație. Aici este un loc plin de liniște, ideal pentru o zi distractivă. Pe lângă lecțiile de echitație, aici sunt oferite, aici pot să înveți să faci sărituri peste obstacole, călărie de anduranță, fie să te plimbi cu caii. Totodată, doritorii se pot plimba și cu trăsura.

Programul pentru vizită: Marți – Duminică: 9.00 – 19.00. Prețul unei ședințe se învârte în jurul a 60 de lei, scrie creatoriideoferte.ro.

2. Leorinț, în județul Alba, unde se află un alt loc dedicat echitației. Aici se fac și tabere de călărie, dar și terapii. De exemplu, o zi în tabără ar costa 750 de lei pe zi.

„Este o tabără de călărie. Toţi copilaşii îşi doresc să facă progrese, de aceea în cadrul taberei sunt foarte importante aceste şedinţe de călărie, dar şi jocurile pe care le organizăm, probele de îndemânare, abilităţi manuale, atelierele, deci toate activităţile sunt foarte importante şi mult aşteptate de copii”, a spus Csilla Balogh, hipo-terapeut pentru Observator.

centru de echitație romania
Unde găsim cele mai bune centre de echitație din România? Sursă: Fotografie generată de AI

Nu doar călăria este în centrul atenției, ci și pregătirea lor efectivă.

3.  Universitatea de Științele Vieții din Iași are și ea o bază de călărie. Aceasta se întinde pe 1,5 hectare și are chiar un teren pentru concurs și boxe pentru cai.

4. Centrul De Echitație Potcoava, care se află în comuna Runcu, județul Dâmbovița. Conform site-ul oficial, aici, doritorii se pot caza și poza beneficia de activități diverse. Totodată, proprietarii fac și tabere pentru copiii între 9 și 18 ani. Tariful unui pachet de 5 nopți este de 3250 lei/copil.

5. Moșia Cai de Vis, județul Botoșani. Acesta a fost înființat în anul 2006 și are aproximativ 16 cai din mai multe rase. Tarifele aici pornesc de la 45 de lei o ședință de o oră, la 400 de lei un abonament de 10 ore, potrivit Wall Street.