Aceste ingrediente îți vor face covoarele să arate ca noi! Poate nici măcar nu te-ai gândi că ele pot fi inamici ai petelor și murdăriei, asta după ce ai folosit numeroase soluții. De multe ori, produsele de curățare pot dăuna țesăturilor, așa că trebuie să fim atenți cum le folosim.

Ingrediente simple pentru covoarele ca noi

Înainte de a vedea cum ne preparăm singuri „porțiunile magice” pentru covoare, trebuie să știți că ele ar trebui întotdeauna testate pe o porțiune mică. După ce vă asigurați că ele nu decolorează combinația specială de fibre de covor, atunci le puteți folosi pe porțiuni mai mari, însă nu neapărat prin frecare, ci prin tamponare sau ștergere.

1. Aburul este cea mai simplă metodă. Așadar, dacă veți decide să folosiți niște instrumente de curățare pe bază de abur cu siguranță nu vă vor dezamăgi. Ele se încarcă cu apă și curăță în profunzime. De asemenea, bacteriile vor fi de domeniul trecutului, datorită temperaturii ridicate, scrie advap.com.

2. Oțetul și sarea pot fi și ei inamicii murdăriei de pe covoare.  Tot ce trebuie să faceți este să luați o sticlă mare cu pulverizator, iar acolo să faceți un amestec de apă și oțet, folosind două jumătăți de apă la o jumătate de oțet. La final adăugați o linguriță de sare la fiecare cană de apă, deoarece ea ajută la legarea particulelor de pată. Dacă vă doriți și un miros frumos, puteți adăuga 10 picături de ulei esențial la fiecare cană de apă. De exemplu, lavanda ar putea fi ideală, mai informează sursa citată mai sus.

În tot acest proces vă puteți ajuta și de o cârpă, astfel încât să distribuiți soluția uniform pe toată suprafața carpetelor.

cum sa cureti covoarele
Trucuri simple pentru a îți curăța covoarele. Sursă: Fotografie generată de AI

Ingredientul minune la care nu te-ai fi gândit că poate fi de ajutor

3. Bicarbonat de sodiul poate și el amestecat împreună cu oțetul și apa. Ideal ar fi să lăsați bicarbonatul să acționeze timp de câteva ore, fie peste noapte, iar mai apoi dați cu oțet amestecat cu apă.

4. Amoniacul poate fi și el inamicul murdăriei. De obicei, acesta este folosit pentru covoarele din fibre naturale. Mai exact, se amestecă o lingură de amoniac cu ½ cană de apă călduță, conform Real Simple. Dacă ați pătat covorul cu ciocolată, vin sau fructe de pădure, atunci pulverizați cu amoniac, iar apoi cu oțet. În cele din urmă, tapotați cu o cârpă albă uscată.

5. Detergentul de vase poate ajuta și el. Trebuie să faceți o combinație între o jumătate de ceașcă de oțet alb distilat, o lingură de detergent de vase și un sfert de ceașcă de înălbitor cu oxigen sub formă de pulbere. Adăugați apa caldă și amestecați pentru a se omogeniza totul, mai menționează sursa de mai sus.