Știai că există o insulă unde pisicile depășesc numărul locuitorilor? Pentru iubitorii de animale, acest lucru ar putea fi un loc ideal! Un lucru destul de impresionant se află chiar pe insula Tashirojima din Japonia, iar dacă nu știi despre ce este vorba, în rândurile de mai jos vei avea parte de toate detaliile. Se pare că pe insula Tashirojima există mai multe pisici decât oameni, iar locuitorii nu sunt deloc deranjați de acest aspect.

Insula plină de pisici din Japonia

Pisicile care locuiesc pe acea insula au ajuns să fie prioritare oamenilor deoarece numărul acestora este mult mai mare decât cel al locuitorilor. Se pare că în momentul actual insula este cunoscută cu denumirea de „Insula Pisicilor”.

Localnicii sunt foarte fericiți că pisicuțele sunt prezente în viețile lor, ba chiar consideră că acestea aduc noroc. Din acest motiv, acestea sunt superioare oamenilor. Cetățenii le hrănesc de fiecare dată când au ocazia și le tratează cum se poate mai bine.

unde se afla insula cu pisici
Fotografie generată cu Inteligența Artificială

Un detaliu important este că pisicile sunt considerate sălbatice de către localnicii insulei deoarece pentru aceștia nu este adecvat să aibă animale de companie.

Chiar dacă pisicile sunt considerate norocoase în acea zonă, se pare că cetățenii au avut parte de ghinion în ultimii ani, deoarece numărul locuitorilor a scăzut considerabil, acesta ajungând de la 1.000 de locuitori la mai puțin de 100.

Majoritatea oamenilor au decis să stea departe de această insulă, mai ales când pisicile au preluat conducerea. Cu toate acestea, cei ce au hotărât să locuiască acolo au ales să se comporte exemplar cu animalele și să le trateze cât de bine pot.

În momentul actual, câinii nu au voie să calce pe acea insulă, deoarece aceasta este dedicată pisicilor.

Timpul a trecut și pisicile au început să aducă noroc pe insulă, deoarece în prezent există mulți turiști care își doresc să ajungă acolo pentru a putea vedea frumoasele feline, care au devenit o  atracție pentru necunoscători.

Ei bine, cu toate acestea nu este atât de ușor să ajungi pe Insula Pisicilor, iar cei care își doresc să le vadă trebuie să meargă aproximativ o oră cu feribotul. Locul de plecare al acestuia este localitatea din Japonia numită Ishinomaki.

Vaporul are două opriri, prima este în portul de pe insula Odomari, iar a doua este Nitoda, un sat din sud-estul insulei, în care există de asemenea, foarte multe pisici. Acestea se bucură de fiecare persoană care vine și le oferă atenție.

insula plinca cu pisici japonia
Fotografie generată Inteligență Artificială

În 2011, Insula Pisicilor a fost afectată de un tsunami

Un alt lucru interesant despre această insulă este faptul că în anul 2011 a fost afectată de un tsunami. În momentul în care cele două porturi au fost pe jumătate inundate, a existat doar un număr de câteva clădiri care au scăpat de dezastru, relatează Japan Guide.

Spre deosebire de cele două insule, Aoshima și Tashiro-jima, Enoshima este o insulă destul de accesibilă pentru oamenii care adoră să petreacă timpul în compania pisicilor. Este o insulă cu o densitate destul de mică și se află în largul coastei din sud-vestul orașului Tokyo.

Se pare că Tashirojima nu este singura insulă în care oamenii pot veni să viziteze pisicile, deoarece și în Aoshima pot face același lucru.

Cei ce au numit insula Tashirojima „Insula Pisicilor” nu au făcut-o degeaba, deoarece numărul acestora este mai mare decât numărul persoanelor care locuiesc acolo.

Pe insulă există 15-20 de locuitori și mai mult de 120 de pisici, de șase ori mai mult decât populația oamenilor. În anul 1980, populația pisicilor a devenit din ce în ce mai mare. După ce acestea au fost abandonate pe insulă, au început să se reproducă și să ajungă la numărul care există astăzi.

Vizitarea pisicilor nu este singurul beneficiu pe care îl aduce această insulă, deoarece vara este un loc numai bun pentru surfing, plajă și înot.