Orezul cu ciuperci este un preparat extrem de delicios, însă acesta poate fi foarte periculos pentru organismul tău. Specialiștii au vorbit despre acest fel de mâncare și au dezvăluit de ce nu combini niciodată orez cu ciuperci.
De ce să nu combini niciodată orez cu ciuperci?
Specialiștii susțin că ciupercile sunt extrem de hrănitoare pentru că au în compoziția lor minerale. De asemenea, mai conțin vitamine din grupa B, PP, D, A și foarte mulți antioxidanți. În plus, sunt bogate în apă și sunt importante surse de fibre. Toate acestea contribuie la menținerea unei stări de sănătate normale.
Cu toate acestea unii experți sunt de părere că ciupercile nu ar trebui să fie combinate cu orez. Potrivit exquis.ro, orezul are locul de a împiedica absorbția mineralelor și a proteinelor din compoziția ciupercilor. În felul acestea sunt reduse proprietățile lor benefice. În schimb, în cazul mâncați ciuperci de plăcere, nicidecum pentru valoarea lor nutrițională, atunci combinația nu este dăunătoare pentru organism, fiind doar mai puțin nutritivă.
Care sunt beneficiile pe care le au ciupercile
Ciupercile se numără printre alimentele consumate frecvent de oameni, în special toamna. Nutriționiștii vorbesc despre beneficii foarte importante pentru sănătatea umană, cum ar fi sprijinirea sistemului imunitar.
Sunt ideale pentru protecția organismului împotriva infecțiilor și a bolilor, reușind să crească nivelul de imunoglobulină A, un anticorp important pentru sistemul imunitar. Ciupercile sunt bune pentru menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
De asemenea, pot contribui la îmbunătățirea sănătății inimii, precum și la reducerea nivelului de colesterol ”rău” (LDL) și la creșterea celui ”bun” (HDL) pentru că au fibre și compuși activi. Acest lucru a fost demonstrat de un studiu publicat în jurnalul Nutrition Research.
Mai mult decât atât, ciupercile pot susține și sănătatea creierului pentru că au antioxidanți importanți, cum ar fi ergotioneina și glutationul. Așadar, protejează celulele creierului de stresul oxidativ și totodată, reduc riscul apariției bolilor neurodegenerative, precum Alzheimer și Parkinson.