Află și tu ce excursii poți face prin Europa cu bicicleta! Pe lângă faptul că poți descoperi o mulțime de locuri frumoase, este și o modalitate inedită de a face sport și de a sta cât mai mult în natură. Astfel, te poți opri din pedalat când vrei și poți admira obiectivele turistice. Mai mult, te poți caza în mai multe orașe, în funcție de preferințe.

Ce excursii poți face prin Europa cu bicicleta? Vei avea parte de o aventură pe cinste

Regiunea Toscana din Italia este ideală, mai ales atunci când vine vorba de o excursie pe 2 roți. Puteți urca dealurile pentru o distanță de 42 de kilometric, potrivit Idei pentru vacanță. Dacă vă simțiți în stare, puteți merge chiar și până în Roma, acolo unde cu siguranță veți da peste locuri la fel de surprinzătoare.

Imagine reprezentativă pentru 2 persoane care se dau pe bicicletă. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

O altă idee ar fi să exlorați Parcul Național Munții Pădurea Neagră, acolo de unde puteți începe plimbarea din Hinterzarten, iar apoi să urcati spre lacul glaciar Titisee. Natura este mereu surprinzătoare, așadar nu o să vă pară rău nicio clipă pentru alegerea făcută.

Un alt traseu îl puteți face la Lacul Garda din Italia, acolo unde este ceva amenajat din Lombardia, via Trento, până în Veneto și înapoi, notează Drive Magazine. Limburg, Belgia oferă de asemenea multe alternative cicliștilor. Puteți merge în parcul de aventură be-MINE, fie până la rezervația naturală De Wijers.

Și în Frața există de-a lungul Senei un traseu lung de 400 de km. Veți  porni de la Catedrala Notre-Dame și veți ajunge până în Normandia. Nu în ultimul rând, Coasta Dalmată merită descoperită. Nu este neapărat un traseu ușor, însă cu siguranță e unul palpitant. Puteți trece prin Croatia, Split si Dubrovnik în această călătorie. Nu vă suprasolicitați și încercați să faceți câteva pause, astfel încât să evitați epuizarea sau accidentările.