Încearcă această rețetă de tort cu ciocolată albă și zmeură! Este un desert deosebit și cu siguranță se va mânca foarte repede. Ai nevoie de câteva ingrediente simple și nu e complicat de preparat. Ai nevoie de puțin timp liber și bună dispoziție.

Ce ingrediente ai nevoie pentru un tort cu ciocolată albă și zmeură?

Pentru un tort de 12 porții ai nevoie pentru blat de:

  • 220g făină 000
  • 50g făină de migdale (sau migdale măcinate foarte fin)
  • 8g praf de copt
  • 3g sare
  • 250g zahăr
  • 120g albușuri
  • 120ml lapte
  • 60g unt topit și răcit
  • 1lingurita extract de vanilie
  • 3picături esență de migdale
Imagine reprezentativă pentru un tort de zmeură. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Pentru crema mascarpone ai nevoie de:

  • 500g mascarpone
  • 350ml smântână pentru frișcă
  • 200g ciocolată albă
  • 50g zahar pudră

Pentru inserție trebuie să ai:

  • 250g zmeură
  • 2linguri suc lămâie
  • 80g zahăr
  • 15g amidon

Pentru sirop trebuie:

  • 120ml apă
  • 60g zahăr
  • 1 lingură rom
  • 1/2linguriță esență portocală

Mai întâi trebuie să amestecați făina cu praful de copt, sarea și făina de migdale. Apoi puneți 20 g de zahăr și untul topit. Într-un bol separate se bat albușurile, care se pun peste compoziția obținuta anterior. Următorul pas ar fi să împărțiți aluatul în 2 forme și să-l băgați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Cât timp se răcesc blaturile, pregătiți siropul punând apa la fiert cu zahărul, până când acesta se topește. După ce s-a răcit puneți și romul și esența de portocală. Fructele trebuie să fie și ele puse pe foc, acolo unde le puneți și puțin suc de lămâie. După ce puneți și zahărul și s-a topit, adăugați și amidonul.

Pentru crema de ciocolată albă, trebuie să topiți bucățile, alături de smântână. Puteți face asta băgând totul la microunde pentru 1 minut. Într-o castron mixați mascarpone cu zahăr pudră și 50 ml smântâna pentru frisca. După ce totul e la temperatura camerei se bagă la frigider.

Un blat se taie pe jumătate, apoi începeți asamblarea însiropând bine totul, apoi un strat de cream, iar apoi cea de zmeură. Puteți pune între straturi și câțiva fulgi de migdale. La final puteți să mai decorați cu câteva fructe proaspete.