Test din gastronomie. Este momentul perfect să scoți la iveală tot ce ai mai bun atunci când vine vorba de mâncare și de secrete culinare. Mai jos, vei găsi o serie de întrebări care îți vor testa toate cunoștințele. Succes!
Test din gastronomie
- Cum se numește carnea de rechin care a trecut printr-un anumit proces de fermentare si care este lăsată la uscat timp de cinci luni?
- Tiburon
- Hakarl
- Shark
- Zralok
2. Când se adaugă sarea la sotarea legumelor, pentru a se evita pierderea sucului acestora?
- La inceput
- Dupa 10 minute
- La sfarsit
- Nu se adauga sare
3. Care este cea mai intrebuintata leguma din lume?
- Morcovul
- Cartoful
- Ceapa
- Varza
4. De ce nu se foloseste albusul oualor de rata la prajituri?
- Deoarece este foarte vascos
- Deoarece este prea gras si nu se bate
- Deoarece este amestecat cu galbenusul
- Deoarece nu creste prajitura
5. Amareala castravetilor poate fi inlaturata daca dupa ce sunt taiati felii, se introduc 10 minute in…?
- Lapte putin sarat
- Lapte cu suc de lamaie
- Lapte putin indulcit
- Lapte cu miere de albine
6. Puii se rumenesc bine daca inainte de a-i scoate de la cuptor sunt stropiti cu…?
- Bere
- Cognac
- Lapte
- Vin
7. Andivele isi pierd din amaraciune daca dupa ce le este scoasa tulpina tare, sunt puse in apa amestecata cu…?
- Vin
- Menta
- Lapte
- Vanilie
8. Care este cea mai veche leguma folosita de om?
- Mazarea
- Ardeiul
- Morcovul
- Varza
9. Cel mai bun caviar provine de la un peste care traieste in apele Marii Negre si Marii Caspice. Cum se numeste acest peste?
- Somn
- Calcan
- Nisetru
- Pastrav
10. Vinul alb din sosuri poate fi inlocuit cu…?
- Miere dizolvata in vin
- Praf de copt dizolvat in ulei
- Sare dizolvata in bere
- Zahar dizolvat in otet
Răspunsuri
- Hakarl
- La sfarsit
- Ceapa
- Deoarece este prea gras si nu se bate
- Lapte putin sarat
- Bere
- Lapte
- Varza
- Nisetru
- Zahar dizolvat in oțet