Iată ce rută va avea un tren de mare viteză! Abia din luna decembrie veți putea merge într-o asemenea călătorie interesantă, iar trenurile acestea vor circula în fiecare zi.

Foarte mulți sunt cei care se vor bucura de această facilitate.

Cât costă o călătorie cu acest tren de mare viteză?

Așadar, dacă doriți să mergeți pe ruta Paris-Berlin, va trebuie să scoateți din buzunare aproximativ 60 de euro, scrie Fanatik. Călătorii trebuie însă să se pregătească pentru un drum de 8 ore, începând cu data de 16 decembrie 2024.

„Este pentru prima dată când un tren de zi va face legătura între cele două capitale”, a transmis directorul Deutsche Bahn, Michael Peterson, potrivit sursei menționate mai sus.

Plecările de la Gara de Est din Paris sunt programate la ora 11:54 am (9:54 GMT), iar la 19:55 vor ajunge la Berlin Hauptbahnhof. Cursa de întoarcere va fi la 09:55 din Germania, iar la Paris, trenul va ajunge la 18:03.

Ce poți face în cele 2 orașe spectaculoase?

Parisul este fermecător, nu degeaba mai este denumit și Orașul îndrăgostiților. Foarte mulți își doresc să ajungă aici măcar o singură dată în viață, deoarece este fermecător. În primul rând, nu trebuie să ratați plimbarea la Turnul Eiffel, dar nici la Muzeul Louvre.

Imagine reprezentativă pentru Paris. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Arcul de Triumf, grădinile Versailles, Moulin Rouge, Bazilica Sacré-Cœur și Champs Elysees sunt și ele foarte frumoase. Cei mici cu siguranță vor vrea să ajungă și la Disneyland Paris, acolo unde personajele din desenele animate prind viață.

Și Berlinul este o destinație de vacanță foarte vizitată și apreciată. Ruinele Zidului sau fostul post vamal „Checkpoint Charlie”, se numără printre cele mai căutate obiective turistice, notează DW. Alte locuri interesante sunt Muzeul David Hasselhoff, Muzeul suprarealist Design Panoptikum și Liquidrom. Aici găsiți și o mulțime de parcuri, dar și activități pentru întreaga familie.