Dacă nu ai mai mâncat niciodată Cheesecake cu baklava și miere, trebuie neapărat să o faci! Gustul său este unul încântător și s-ar putea să te ducă cu gândul la Turcia. Cu siguranță invitații tăi vor fi impresionați de ceea ce vei pregăti.

Rețetă de Cheesecake cu baklava și miere. Cum ți se pare?

Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple și de puțină răbdare. Așadar, trebuie să te asiguri că ai:

– 200g biscuiți

– 100g unt topit

– 400g brânză de vaci

– 200g smântână

– 150g zahăr

– 3 ouă

– 1 linguriță vanilie

– 100g nuci măcinate

– 1 lingură scorțișoară

– 200ml miere

– 100ml apă

Mai întâi de toate trebuie să zdrobești biscuiții și să-I amesteci cu untul topit. La final trebuie să pui totul într-o tavă, peste urmând să fie pusă compoziția. Brânza de vaci trebuie amestecată cu smântâna, zahărul, ouăle și vanilia într-un bol separat, iar după ce sunt bine bătute se pun și nucile și scorțișoara. Acum puteți turna totul în tavă și să lăsați la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ o oră. Abia după ce s-a răcit complet, adăugați și siropul.

Imagine reprezentativă pentru un cheesecake baklava. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Pentru acesta trebuie să fierbeți mierea cu apă timp de 5 minute, iar apoi să o adăugați după ce s-a răcit. E nevoie de ceva timp pentru ca totul să fie bine însiropat, așadar lăsați-l la frigider pentru câteva ore. Puteți să-l serviți alături de înghețata preferată sau simplu. Dacă vă place un anumit sirop cum ar fi cel de caramel sau ciocolată, puteți pune un topping extra.

În loc de biscuiți puteți folosi și foi de plăcintă. Ați avea nevoie în jur de 8-10 foi, în funcție de dimensiunile tăvii, potrivit Ciocolată și Vanilie. De asemenea, în loc de nuci puteți folosi fistic măcinat, dacă vă place mai mult, fie chiar să le combinați. Gustul va fi oricum unul special.