Iată care este cel mai rezistent organism de pe Pământ! El a fost îndeaproape studiat de specialiști, care au fost uimiți de rezultate. El a fost trimis în spațiu, fiert, înghețat și chiar radiat.

Care este cel mai rezistent organism de pe Pământ?

Este vorba despre tardigradele, niște nevertebrate care au între aproximativ 45 de micrometri și 1 milimetru, scrie sciencealert.com. Ele au fost imune chiar și la înghițirea microplasticelor. Interesant că ele se pot micșora la jumătate din dimensiunea normală, iar la un moment dat le pot dispărea picioarele, asta dacă se deshidratează.

Imagine reprezentativă pentru tardigradele. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Eșantioanele pentru studiu au fost colectate din sedimentele puțin adânci ale unei plaje nisipoase de pe coasta de nord-est a Braziliei, la reflux.

„Absența ingestiei de microplastic de către Tardigrada este probabil legată de structura aparatului lor de hrănire, care include un tub bucal cu un stilet folosit pentru a străpunge și suge mai degrabă decât pentru a ingera organisme pradă întregi”, spun autorii studiului, pentru sursa citată mai sus.

Cunoscute și sub denumirea de urși de apă, acestea supraviețuiesc prin deshidratare completă și rehidratare ulterioară, mai scrie Up Worthy Science. Pe 22 februarie 2019, o sondă spațială fără echipaj uman a fost plasată pe orbită în jurul Lunii. Încă de la început au existat câteva probleme, chiar și la aterizare.

Din păcate, atunci sonda s-a spulberat, deoarece avea o viteză prea mare pentru a putea fi încetinită, notează The Conversation. Testele efectuate mai apoi au arătat însă că organismele au supraviețuit impactului. Experții au spus totodată că tardigradele ar trebui să suporte lipsa apei, precum și temperaturi cuprinse între -170 și -190°C în timpul nopții lunare și între 100 și 120°C în timpul zilei.