O țară care a ajuns să fie destinația favorită a multor români este și singura țară care are Biblia pe drapel. Locuitorii acesteia sunt recunoscuți pentru credința profundă în cele sfinte. Iată care este această țară și care este povestea din spatele drapelului!

Singura țară care are Biblia pe drapel

Fiecare drapel din lume este unic în felul lui, însă există unul care a atras atenția mai mult decât altele. Este vorba despre drapelul Republicii Dominicane. Acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că în centrul acestuia, care este împărțit în patru pătrate, două fiind albastre și două roșii, ce sunt separate de o cruce de culoare albă, este stema națională, în interiorul căreia se află Biblia.

Designul drapelului a fost creat de Juan Pablo Duarte, unul dintre cei care s-au aflat la baza întemeierii poporului, însă nu în mod întâmplător. Acesta a ținut să transmită prin această întregire de elemente simbolistice valorile religioase, morale și patriotice ale țării, vrând astfel să întărească identitatea națională a culturii dominicane.

republica dominicana, drapel, biblie
Republica Dominicană Sursă: fotografie generată de DALL-E

Republica Dominicană a fost descoperită în anul 1492 și a fost numită „cel mai frumos loc din Lumea Nouă”. Capitala țării este unul dintre cele mai vechi orașe din America de Nord și este vizitată de milioane de oameni, anual. Printre aceștia se numără și o mulțime de români care vor să se bucure de nisipul fin al plajelor și de apele limpezi. Republica Dominicană este un adevărat paradis și a plasată în topul destinațiilor favorite de români.

Republica Dominicană este cea mai cunoscută pentru resorturile de lux, aici regăsim și ocazii excelente de relaxare, wellness sau distracție, ce creează experiență de vacanță absolut de neuitat.

În Republica Dominicană se mai regăsesc și 55 de peșteri renumite pentru arta rupestră ce reflectă o istorie de peste 2000 de ani, locații ideale pentru pasionații de istorie ce doresc să se aventureze pentru a-și mai domoli setea de cultură.