Chiar dacă vara s-a terminat, vacanțele continuă și această toamnă. Iată care sunt destinațiile ideale pe care le poți bifa în luna octombrie! Temperaturile sunt numai bune pentru a te bucura de plimbările lungi, dar și de plajă.

Destinațiile ideale pe care le poți bifa în luna octombrie

  • Croația

Croația găzduiește aproape o mie de insule și constituie una dintre cele mai râvnite atracții turistice pentru Alpii dinamici, charisma medievală a capitalei sale Zagreb, orașul cu ziduri de piatră de la malul Adriaticii – care este Dubrovnik, o mulțime de muzee și arhitectura gotică uluitoare cu o notă renascentistă din orașele sale de coastă.

  • Portugalia

Portugalia este o minune a Europei, iar o călătorie în această țară va fi cu siguranță un amestec eclectic de istorie antică, arhitectură care a supraviețuit timpului, plaje care te fac să vrei să nu mai pleci, biserici cu clopote și turnuri și, bineînțeles, fotbal.  Sărbătorile din octombrie sunt în general foarte plăcute în Portugalia, cu o medie de 23ºC în cursul zilei, în timp ce temperaturile scad la 15ºC noaptea.

vacanta, destinatii, octombrie
Destinații vacanță Sursă: fotografie generată de DALL-E

Italia este una dintre cele mai renumite destinații europene de vacanță din lume. Cu generozitatea pe care i-o oferă natura, precum și cu o dâră de moștenire istorică străveche pe care o deține în clădirile, monumentele și statuile sale, Italia este cu adevărat un festin pentru simțuri.  Octombrie devine o lună frumoasă pentru a explora minunile Italiei, după vară urmând o toamnă răcoroasă.

  • Franța

Franța este o țară care își lasă cu adevărat oaspeții îndrăgostiți de ea.  Octombrie devine vârful toamnei în Franța, o perioadă foarte răcoroasă, cu o temperatură medie de 14°C, care scade treptat la aproximativ 9 până la sfârșitul lunii.

  • Nepal

Nepal este o țară fără ieșire la mare, situată în Himalaya, în Asia de Sud. Țara a evoluat ca o destinație turistică râvnită de excursioniști, drumeți, pasionați de aventură și căutători de pace. În luna octombrie, Nepalul devine una dintre cele mai râvnite destinații turistice din lume. Temperatura medie în Nepal în luna octombrie este de 20°C, ceea ce o face perfectă pentru activități în aer liber fără a transpira.