Dacă până acum amprentele de grăsime îți dădeau mari bătăi de cap, de acum curățenia va fi o activitate extrem de ușoară. Va trebui doar să pregătești o soluție din câteva ingrediente și totul va merge brici.

Truc pentru amprentele de grăsime. Tu ce folosești?

Urmele unsuroase pot fi extrem de inestetice și în același simt foarte greu de curățat. Unele soluții pur și simplu nu acționează, deci va fi o adevărată provocare să îți prepari tu singur propria ”armă”. Un internaut a distribuit chiar și pe TikTok ce folosește, astfel încât să încerce cât mai mulți. Ei bine, oțetul este nelipsit din această rutină, deoarece are proprietăți uimitoare.

”Luați părți egale de oțet alb și un strop de detergent lichid și apă caldă. Doar așteptați și vedeți rezultatele”, a spus femeia pe platformă, potrivit Mirror.

Odată adăugat totul într-un spray, totul va fi mai simplu.

Cum să îndepărtați urmele de grăsime de pe haine

De foarte multe ori petele de pe haine pot fi o adevărată povară, mulți renunțând la articolele vestimentare preferate. Așadar, odată ce ați dat tot felul de alimente pe haine, fie v-a sărit puțin ulei, tot ce trebuie să faceți este să frecați cu puțin detergent pata respectivă, iar mai apoi să băgați la mașina de spălat, notează Espress.

Imagine reprezentativă pentru o persoană care face curățenie. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Totodată, puteți freca pata și cu detergent de vase, iar mai apoi cu niște bicarbonat de sodiu. După ce ați lăsat totul să acționeze foarte bine spălați rufele respective la mașina de spălat. Peroxidul de hidrogen este și el foarte bun în astfel de situații. Apa oxigenată, dar și creta pot fi și ele folosite cu încredere. Cea din urmă metodă extrage uleiul din țesătură, însă trebuie folosită doar pe petele de dimensiuni mai mici, conform Apartment Therapy.

Desigur, și unele soluții speciale pentru pete ar putea ajuta, însă fiți foarte atenți și la ce le folosiți, deoarece pot distruge culorile.