Dacă nu ai gustat niciodată acest tort San Sebastian, trebuie neapărat să o faci, deoarece nu știi ce pierzi. Gustul său este unul extrem de delicios! Tot mai mulți au început să încerce rețeta, postând rezultatul lor pe rețelele de socializare, acolo unde oamenii sunt interesați să afle cum se prepară de fapt desertul celebru.

Mulți îl asociază cu Turcia, însă surpriză, deoarece cheesecake-ul basc vine din Spania. Mai precis, tradiția spune că La Viña, un bar-restaurant tradițional din partea veche a orașului San Sebastián, a servit pentru prima dată cheesecake-ul acesta acum aproximativ 30 de ani, informează Finedininng Lovers.

Unii cred că prepararea este dificilă, însă în realitate nu este deloc așa. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și puțină răbdare până când se răcește.

Iată rețeta pentru tort San Sebastian. Ești curios să afli?

Ingrediente:

  • 1 kg de cremă de brânză
  • 400 g de zahăr
  • 1/2 l de smântână
  • 7 ouă
  • 1 lingură de făină

În primul rând trebuie să amestecați ouăle, iar apoi să adăugați brânza. Într-un bol separat, amestecați  făina cu zahărul, apoi adăugați-le la amestecul de ouă și brânză, bătând continuu cu un mixer. Ungeți apoi o formă rotundă și tapetați-o cu hârtie de copt umedă. După ce ați terminat, turnați aluatul și lăsați totul la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 45 de minute.

Imagine reprezentativă pentru tortul San Sebastian. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Va trebui ca textura prăjiturii să fie una ca de jeleu. De asemenea, nu vă speriați dacă suprafața cheesecake-ului este neagră.

La final, nu băgați desertul la frigider, până când nu-l lăsați afară să se răcească timp de aproximativ 2 ore. Pentru toping, puteți topi niște ciocolată neagră, cu lapte, fie să pregătiți o cremă de fistic delicioasă.

Cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută!