Află și tu povestea cățelului care a devenit erou la Galați! Piki, un animal blănos de talie mică și-a atenționat stăpânul cu privire la periculul șuvoaielor care s-au abătut asupra județului. Această faptă i-a emoționat pe mulți, demonstrând încă odată cât de inteligente sunt animalele de companie.

Povestea cățelului care a devenit erou. I-a uimit până și pe salvatori

Cu o seară înainte ca dezastrul să se abată asupra Galațiului, Ionuț și-ar fi dat jos aparatul auditiv, așadar nu a auzit ceea ce se petrecea afară.

Imagine reprezentativă pentru Piki. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Piki a fost cel care l-a avertizat că se întâmpla de fapt o nenorocire.

„Am chemat căţelul în casă să doarmă cu mine, să nu se întâmple ceva, să nu se sperie de ploaie. Când a venit apa, s-a urcat pe pat. A venit căţelul în capul meu şi m-am trezit. E salvatorul meu! Îl iubesc foarte mult. El este îngerul meu păzitor”, a povestit bărbatul, conform Observator.

În total 7 persoane și-au pierdut viața în urma viitorul, care au creat adevărate pagube și i-au lăsat pe oameni fără nimic.

„Noi, când am ieșit afara, apa era deja mare. A venit apa mai tare şi nu a mai apucat să iasă. Am strigat ore în şir, am sunat non stop la 112 şi nu a venit nimeni”, a spun cineva pentru sursa de mai sus.

7000 de case din 28 de localități au fost distruse, notează Digi24.

Acum, sute de pompieri, jandarmi, polițiști și militari de la MApN ajută sinistrații să scoată apa din case. Începând de astăzi, 19 septembrie, sinistrații vor primi și câte 10.000 de lei ajutor de la Guvern, iar în continuare oamenii cu suflet bun fac tot felul de donații, fie vin să dea chiar ei o mână de ajutor.

De asemenea, atât în Galați, cât și în Vaslui au fost aduse 46 de containere pentru ca oamenii să aibă un acoperiș deasupra capului, până când situația va reveni la normal.