Vezi ce trebuie să faci pentru a scăpa de murdăria de pe încălțăminte! Nu e deloc greu, însă trebuie să știi foarte bine ce să folosești, în așa fel încât să nu fie dificil. Trucul a devenit deja viral pe TikTok, mulți dorindu-și să-l încerce.

Tu ce folosești pentru murdăria de pe încălțăminte?

De multe ori, curățarea pantofilor, fie a adidașilor poate fi o muncă costisitoare, mai ales dacă au tot felul de pete, fie miros urât. Așadar, iată cum trebuie să acționezi pentru a scăpa rapid de toate acestea. Este mai simplu decât crezi!

Imagine reprezentativă pentru niște pantofi urât mirositori. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Armen Adamjan, recomandă deci cartofii, bananele și plicurile de ceai negru pentru ca pantofii tăi să arate ca noi, scrie New York Post.

„Știați că dacă luați un cartof și tăiați o bucățică din el așa, îl puteți folosi pentru a vă curăța pantofii?”, a spus el pe TikTok.

Tot internautul a recomandat plicurile de ceai negru în pantofi, care ar trebui lăsate peste noapte acolo, în așa fel încât mirosul să fie îndepărtat. De asemenea, mirosul mai pote fi combătut cu ajutorul unor felii de portocală. Cu coaja de banană îi puteți lustrui, pentru redarea luciului.

„Coaja va absorbi mirosul și umezeala ca un burete, plus va elibera o aromă plăcută de citrice„, a declarat Noell Jett, potrivit House Digest. Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient miraculos pe care ar trebuie să-l încercați pentru încălțăminte. El poate fi folosit chiar împreună cu detergentul de rufe, potrivit The Sun.

Un alt truc neobișnuit presupune să puneți pantofii în congelator. Desigur, înainte de toate ar trebui să îndepărtați murdăria de pe ei, iar apoi să-i înfășurați într-un plastic. După ce-i lăsați în spațiul rece pentru câteva ore, mirosul va fi ca și inexistent. Uleiurile esențiale pot fi și ele folosite, însă trucul va merge doar pe termen scurt.