Tu știi de unde provine numele sărbătorii Halloween? Ei bine, află totul despre această sărbătoare din SUA, atât de așteptată de copiii de pretutindeni!

De unde vine numele sărbătorii de Halloween?

Definită de Oxford English Dictionary drept ajunul Zilei Tuturor Sfinților, sărbătoarea este controversată, de-a lungul anilor mai mulți dându-și cu părerea despre ea.

Conform unui profesor cercetător specializat în studii medievale și renascentiste la UCLA, cuvântul scoțian „hallow” se traduce liber prin „sfânt” sau „persoană sfântă”, și „een”, înseamnă „seară”, notează Today. Abia în jurul anului 1773, scoțienii au început să combine cele 2 cuvinte și să se refere la ziua de 31 octombrie ca „Hallow-e’en”

Până în anul 1930, sărbătoare nu era neapărat văzută ca ceva bun, având în vedere că erau provocate tot felul de incendii și acte de vandalism, mai multe orașe gândindu-se atunci să interzică Halloweenul, deoarece nu aducea nimic bun. Tot în urmă cu ani de zile, tinerele credeau că, de Halloween, pot ghici numele sau înfățișarea viitorului lor soț făcând trucuri cu fire, coji de mere sau oglinzi, scrie History.

Imagine reprezentativă pentru Halloween. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Abia mai târziu în Statele Unite copiii au început să meargă din ușă în ușă și să întrebe „Trick or treat”, apoi primind tot felul de dulciuri.

Ei se costumau în tot felul de ținute înfricoșătoare, în speranța că vor alunga spiritele rele. Acest lucru s-a răspândit rapid în mai multe țări din lume, printre cele mai îndrăgite personaje fiind vrăjitoarele, Zombii, vampirii sau fantomele.

Ce evenimente de Halloween sunt așteptate curând?

În prezent, se estimează că americanii cheltuiesc anual 6 miliarde de dolari de Halloween, aceasta fiind a 2-a cea mai mare sărbătoare comercială a țării, după Crăciun, mai amintește sursa citată mai sus.

Foarte mulți leagă sărbătoarea de prezența dovlecilor sculptați, aceștia fiind puși în grădini sau la geam. Desigur, multe tradiții nu se mai țin, totul mergând într-o direcție mai modern. Azi, tinerii participă la tot felul de evenimente dedicate Halloween-ului, fie la petreceri înspăimântătoare.

Spre exemplu, în luna noiembrie puteți merge la Bran pentru câteva experiențe interesante, fie la București, pe Lacul Morii, în perioada 25-27 octombrie, acolo unde întreaga insula va fi decorată.