Tu ai aflat până acum care este povestea dovleacului de Halloween? Mulți spun că această tradiție provine din țara lui Hemingway. Numele său „All Hallows’ Even” înseamnă ziua tuturor sfinților, însă mulți o asociază cu lucruri stranii. În anul 1773, scoțienii au combinat cuvintele.
De asemenea, Halloween-ul ar proveni de la un vechi festival numit Samhain, un festival care celebra poveștile cu fantome și trecerea la o perioadă mai întunecată a anului.
„Oamenii de știință, în special folcloriștii, în ultima sută de ani sau cam așa ceva, l-au asociat cu timpurile celtice antice, spunând că a existat un festival al întoarcerii morților pe 31 octombrie, dar acest lucru se dovedește a fi fals”, a spus Henry Ansgar Kelly, pentru Today.
Mai mult, înainte oamenii se temeau de această sărbătoare, deoarece aveau loc tot felul de spargeri, urmate de pagube materiale însemnate. Abia mai apoi a fost asociat cu costumațiile înfricoșătoare. Experții însă vorbesc și despre „belsnickeling”, un obicei în cadrul căruia copiii costumați jucau piese de teatru pentru vecinii lor în schimbul dulciurilor, mai scrie sursa citată mai sus.
Povestea dovleacului de Halloween? Îi înfioară pe mulți
Această poveste provine din Irlanda și îl are în prim plan pe Jack. El le-ar fi jucat feste vecinilor, familiei și prietenilor săi, iar mai apoi a încercat să-l păcălească și pe Diavol. Astfel, pe patul de moarte l-a făcut în așa fel încât să-i mai dea câțiva ani de viață, notează Fox Weather. Când a fost din nou în această situație, Diavolul i-a dat o lumânare, pe care el a pus-o într-un nap scobit. Pe acesta l-a folosit ca felinar pentru a-și lumina drumul în timp ce rătăcea pe Pământ.
Așa a luat naștere și această tradiție a dovleacului de Halloween. De aceea mulți îl sculptează în fel și fel de forme stranii, pentru a duce mai departe acest obicei. Pe lângă dovleci, astăzi oamenii fac fel și fel de decoruri horror, dar pregătesc și deserturi în temă cu sărbătoarea.