Dacă nu ai auzit până acum, există câteva dispozitive inteligente, care la propriu îți vor face viața mult mai bună. Ele sunt bazate pe inteligența artificială, care în ultimul timp devine din ce în ce mai folosită în orice domeniu, inclusiv în sănătate. Deja în unele țări, cancerul este depistat cu ajutorul AI, bolnavii având o șansă în plus la viață. Ce zici, ți-am stârnit curiozitatea?

Află cum poți folosi și alte dispozitive, în așa fel încât starea ta de sănătate să fie excelentă!

Dispozitive inteligente, elementele cheie care pot salva vieți

1.Inelul smart – Acesta este asemănător în mare parte unui ceas inteligent, prețul lui  începând de la 299 de lire sterline, potrivit The Guardian.

Imagine reprezentativă pentru inelele smart. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Acesta poate citi ritmul cardiac, poate determina temperatura, dar stimulează și creierul, în așa fel încât somnul să fie unul de calitate. Mai mult, el va înregistra automat și nivelul de stres. Deja foarte mulți au ales să-l cumpere, inclusiv sportivi de renume.

2. Perna inteligentă – Această invenție s-ar putea să fie pe placul multora, deoarece poate chiar să vă oprească din sforăit. Mai precis, ea va repoziționa capul până când respirați mai ușor, scrie New Atlas. Deja cei care au proiectat-o spun că e singura de acest tip și se bazează pe tehnologia senzorilor flexibili de înaltă sensibilitate. Ea ar fi extrem de confortabilă, ajutându-vă să aveți un somn de calitate. Prețul uneia pornește de la £75.

3. Ochelari inteligenți cu aparat auditiv integrat – Cu siguranță acești ochelari reprezintă o invenție de succes, având în vedere faptul că foarte multe persoane nu mai aud excelent. Ramele lor sunt prevăzute cu microfoane, ceea ce îi face extrem de folositori, conform Techradar. Producătorul deja a anunțat că îi va lansa anul viitor, pentru un preț de 1.100 de dolari, în Statele Unite.

4. Mască de hârtie de înaltă tehnologie care monitorizează respirația – Ea poate fi folosită pentru afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul, BPOC și infecții post-COVID-19. Aceasta va putea determina schimbările fizice, cum ar fi temperatura, umiditatea sau rata respirației, anunță Medical X press.