Află totul despre momentul când vine sfârșitul lumii! Mai mulți adepți ai teoriilor conspiraționale au dat verdicte sumbre în ceea ce privește luna septembrie. Ești curios să afli ce s-ar putea întâmpla?

Când vine sfârșitul lumii?

De-a lungul timpului ai existat fel și fel de astfel de afirmații cum că sfârșitul lumii ar fi extrem de aproape. Recent, unii spun că data de 28 septembrie 2024 ar fi de fapt ultima zi pe Pământ, din cauza „Profeției Lunii însângerate”, scrie Times of India.

Mai mult, Efraid Rodriguez spune că în acea zi vor urma o serie de lovituri de asteroizi. Cu toate astea, aceste informații au fost imediat dezmințite de NASA, care le-a transmis tuturor că sistemele lor de monitorizare nu au detectat nicio astfel de amenințare.

„De fapt, din câte putem spune, niciun obiect mare nu este probabil să lovească Pământul în orice moment în următoarele câteva sute de ani”, a adăugat un purtător de cuvânt.

De asemenea, conspiraționiștii au menționat ideea cum că lumea s-ar termine odată cu terminarea celor 4 eclipse de lună, mai scrie sursa citată mai sus.

Imagine reprezentativă pentru un asteroid care lovește Pământul. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

6 asteroizi ar urma așadar să lovească Puerto Rico, cel mai mare având o lățime estimată la 3,5 km, iar mai apoi un cutremur de peste magnitudinea de 12 pe scara Richter ar urma să se producă în acea zonă, potrivit MSN.

Ce spun experții?

În timp ce Efraid a spus clar că această catastrofă va avea loc pe data de 28 septembrie, unii spun că sfârșitul ar putea veni oricând în perioada 22-28 septembrie. Cu toate astea, specialiștii îndeamnă la calm.

„Există afirmații că, odată cu apropierea Lunii de Pământ, există un risc crescut de evenimente precum cutremure și erupții vulcanice – acest lucru este fals. Luna fiind mai aproape de noi decât de obicei, și cu condiția să aveți o noapte senină, observatorii ar trebui să profite de uimitoarele mări lunare, împreună cu frumoasele cratere și munți, care pot fi observate cu binoclul sau cu un telescop”, a explicat  Gemma Lavender, conform Standard Media.

Luna plină va răsări în seara de 17 septembrie, iar evenimentul va fi vizibil în America de Nord, de Sud, Africa,  dar și din Europa, notează Space.