Află totul despre această superstiție legată de perle în ziua nunții! Ei bine, foarte multe țin cont de acest sfat și le evită. Ai auzit care este de fapt adevărata poveste din spatele acestui mit în care unii cred cu tărie?

De ce nu trebuie să porți perle în ziua nunții?

Cel puțin o dată în viață probabil ați auzit o mireasă care a spus că în niciun caz nu vrea să poarte o rochie cu perle la nunta sa, fiindcă asta îi poate aduce ghinionul. La fel este și în cazul bijuteriilor de tip perlă. Totul provine de la faptul că perlele naturale se formează în scoică, iar dacă un fir de nisip intră în acea cochilie, provocându-i acesteia niște răni. Așadar, datorită nisipului și a mării, acea scoică suferă și produce perla, potrivit Ghidul Miresei.

Imagine reprezentativă pentru o mireasă care poartă perle la gât. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Deci de aici vine și această superstiție, cum că miresele care poartă perle vor vărsa lacrimi și vor suferi asemenea scoicilor. Desigur, nu e singura astfel de superstiție.

Listă superstiții din ziua nunții

1. Nu se fac nunți în luna mai – Această superstiție spune că este o lună nefastă pentru un asemenea eveniment, iar cei care o vor face vor fi înconjurați de ghinion, scrie Jurnalul.

2. Se spune că la nuntă trebuie să ai ceva vechi, ceva nou, ceva de împrumut și ceva albastru.

3. Nu e bine ca miresele să se întâlnească la biserică.

4. Miresele nu trebuie să piardă prea mult timp în ziua nunții privindu-se în oglindă, deoarece se spune că vor avea ghinion, sau că nunta se va amâna.

5. Dacă prinzi buchetul miresei înseamnă că te vei mărita curând.

6. Invitații trebuie să arunce cu orez pe miri, după ce spun ”Da”, acesta simbolizând prosperitatea și reproducerea, notează Karena.

7. Cine mănâncă din turta miresei va avea parte de noroc și prosperitate.