România ar putea avea pepeni cu gust de înghețată de vanilie! Soiul care provine din sud-estul Indiei a fost deja aclimatizat la Buzău. Pepenele Kajari ar avea un gust extrem de bun, asemănător mierii, iar în momentul în care este copt va avea savoarea unei înghețate.

Tu ai încerca pepeni cu gust de înghețată vanilie? Iată ce spun specialiștii despre ei

Mai mult, parfumul pepenelui acesta ar fi unul divin și extrem de puternic. La început el este verde, iar apoi se transformă într-un roşu cărămiziu, potrivit Știri de Buzău.

„În România, destul de recent, a crescut interesul pentru varietăţile de fructe exotice, fapt ce i-a determinat pe specialiştii BRGV Buzău să procure surse de material iniţial din specia Cucumis melo var. dudaim, explorând caracteristicile fenotipice, genetice şi biochimice ale acestuia. După parcurgerea etapei de aclimatizare a varietăţii, specialiştii au identificat mai multe genotipuri cu expresivitate fenotipică distinctă ce au fost introduse în programul intensiv de ameliorare. Unul dintre aceste genotipuri a demonstrat superioritate în ceea ce priveşte productivitatea, calitatea şi stabilitatea genetică”, au explicat specialiștii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV), conform sursei citate mai sus.

Ce beneficii are pepenele galben pentru organism?

Mai ales vara, pepenii sunt foarte consumați, deoarece sunt răcoritori și hidratează foarte bine.

O porție de aproximativ 180 de grame de pepene galben conține:

Calorii: 64

Carbohidrați: 16 grame

Fibre: 1,4 grame

Proteine: 1 gram

Grăsimi: 0 grame

Vitamina C: 53% din aportul zilnic de referință (IDR)

Vitamina B6: 8% din IDR

Vitamina K: 6% din IDR

Potasiu: 12% din IDR

Magneziu: 4% din IDR

Imagine reprezentativă pentru un pepene galben. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Consumul lor este asociat cu reducerea riscului de hipertensiune arterial, fie a bolilor de inimă, scrie Healthline. De asemenea, multe femei îl mânâncă deoarece ajută mult aspectul pielii, datorită conținutului ridicat de vitamina C. El reglează și zahărul din organism, dar ajută și digestia.