Cafea este extrem de benefică pentru sănătate, iar foarte multe persoane nu își pot începe ziua fără ea. Ei bine, o greșeală pe care mulți o fac este aceea de a adăuga lapte și zahăr în ea. Iată de ce nu e bine să pui lapte în cafea!

De ce nu e bine să pui lapte în cafea?

Majoritatea persoanelor își încep dimineața cu o cafea, fie de nevoie, fie din simplă plăcere. Aceasta oferă energia de care oricine are nevoie pentru întreaga zi, dar și o stare de bine. Cu siguranță și voi ați auzit măcar o dată că, cafeaua are foarte multe beneficii pentru organism. Ei bine, pentru a putea beneficia de acestea, ea trebuie consumată simplă, spun specialiștii. Ei recomandă să evităm consumul de cafea cu lapte sau cafea cu zahăr.

Aceste combinații pot fi o bombă calorică, cu care nu este indicat să ne începem dimineața. Pe lângă asta, toate proprietățile cafelei vor dispărea în momentul în care laptele sau zahărul sunt adăugate. Astfel, pentru a ne asigura că suntem sănătoși, specialiștii ne recomandă să facem alegeri corecte în materie de cafea și să ne începem dimineața cu un espresso, un americano sau chiar o cafea la ibric.

cafea, lapte, interdictii
Cafea cu lapte Sursă: fotografie generată de DALL-E

Ce însemnă dacă organismul tău nu reacționează la cafea?

Majoritatea persoanelor au o stare energică sau o stare de bine după ce își beau cafeaua, însă există și persoane care nu își schimbă deloc starea după ce o bea. Există persoane cărora le crește tensiunea, dar și persoane cărora le scade tensiunea.  Ei bine, dacă nici organismul tău nu reacționează la cafea, atunci trebuie să știi că există o problemă.

Specialiștii susțin că atunci când organismul nu reacționează în niciun fel la cafea, atunci poate fi vorba de o disfuncție a glandelor suprarenale. În acest caz se recomandă neapărat vizita la un medic pentru a identifica problema.