Sigur își dorești și tu să afli cele mai bune sfaturi pentru a economisi bani lunar! Cu toții ne dorim mai mulți bani, însă nu știm cum am putea face asta. Iată mai jos cele mai bune sfaturi, dacă vă doriți să strângeți mai mult în moduri aparent banale, dar inteligente!

Cum să economisim bani lunar?

1. Economii cu mâncarea. Cei mai mulți bani sunt de obicei cheltuiți pe mâncare, așadar tot ce trebuie să faceți pentru început ar fi să stabiliți un plan al meselor, în așa fel încât cumpărăturile să fie făcute doar pe baza necesităților. Mai apoi, indicate ar fi și întocmirea unei liste de cumpărături, în așa fel încât să evităm să cumpărăm mult, iar apoi să aruncăm mâncarea, scrie Ramsey Solution.

De asemenea, putem să urmărim reducerile, iar dacă ceva ni se pare că este accesibil la preț putem cumpăra mai multe bucăți. Înainte de toate însă, trebuie să ne asigurăm că termenul de valabilitate este mai mare.

2. Cumpărați mărci ale magazinelor

Mulți tind să refuze achiziționarea unor produse generice, deși, de cele mai multe ori acestea seamănă perfect cu cele renumite. De asemenea, pentru acestea, prețul va fi unul mult mai mic, iar în acest fel economisim bani. Nu doar la mâncare există acest truc, ci se aplică și la medicamente, detergenți, hârtie.

3. Luați prânzul acasă, fie luați masa la pachet

Cei mai mulți bani sunt cheltuiți pe mâncare, așadar trebuie să încercați să nu mai cheltuiți pe meniurile din restaurant. Dacă sunteți la serviciu, puteți să vă pregătiți ceva de acasă, iar acesta este un mod excelent de a salva câțiva bănuți.

cum sa economisesti bani
Iată cum poți să economisești bani. Sursă: Fotografie generată de DALLE-E

4. Nu mai mâncați în oraș

Va fi greu la început, însă nu imposibil. Dacă doriți să vă atingeți obiectivele mult mai rapid, ar trebui să încercați să mâncați mai mult din ceea ce gătiți acasă, însă dacă nu este nimic urgent, puteți doar să vă stabiliți o limită. De exemplu, puteți avea o singură ieșire pe lună la restaurant, conform sursei citate mai sus.

5. Săriți peste cafenea

Mulți sunt împătimiți ai cafelei și nu își pot începe ziua decât în acest mod, savurând o cafea la colțul din stradă, fie la o cafenea amenajată în drum spre muncă. Data viitoare încercați să vă gândiți de 2 ori dacă merită, deoarece puteți încerca și acasă trucuri pentru o cafea delicioasă.

Carpooling-ul și aplicațiile cash-back pot salva banii

6. Reducerea costurilor de pe facturi

De exemplu, puteți încerca să faceți dușuri mai scurte, să nu mai țineți atât de mult lumina aprinsă. De asemenea, puteți să stingeți televizorul atunci când nu vă uitați la el.

7. Încearcă să cumperi lucruri la mâna a doua sau să le confecționezi singur acasă

Nici măcar nu ne trece prin cap ce lucruri minunate putem găsi în SH-uri, fie în outlet-uri. De asemenea, internetul este plin de tot felul de idei când vine vorba de realizarea unui obiect sau redecorare a casei.

8. Încearcă să faci carpooling

Dacă mai aveți un coleg de serviciu cu care vă înțelegi bine și are și mașină puteți face cu rândul. În acest fel economisiți mulți bani la benzină, iar autoturismul nu se mai uza așa repede.

9. Anulează unele abonamente dacă nu ai nevoie de ele

10. Folosiți aplicațiile de cash-back și cupoanele pe care le primiți de la reciclare.