Cu toții știm că America este o țară foarte strictă atunci când vine vorba de turiști și de toți cei care îi trec granițele. Ei bine, dacă până acum românii nu puteau ajunge acolo fără viză, se pare că lucrurile s-ar putea schimba de anul viitor. Românii ar putea să călătorească în America fără viză. Iată tot ce trebuie să știi despre asta!

Românii ar putea să călătorească în America fără viză

America, denumită și țara tuturor posibilităților este un vis pentru mulți dintre români. Chiar dacă unii și-ar permite financiar să călătorească acolo, problemele apar atunci când vine vorba de viză. Deși nu pare, aceasta este destul de greu de obținut și nu oricine o poate avea. Americanii au reguli extrem de stricte atunci când vine vorba de cei care le trec granița.

Ei bine, de anul viitor lucrurile s-ar putea schimba și românii ar putea ajunge acolo fără viză. În această perioadă, Guvernul României derulează campania „Calificăm România”, care vizează includerea României în programul internațional Visa Waiver. Marcel Ciolacu a dezvăluit ce înseamnă această campanie și ce trebuie să facă românii.

viza, america, informatii
Viză America Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Lansăm și campania «Calificăm România» și ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm Romania în programul Visa Waiver, având destinația de a călători în Statele Unite fără viză! Exista o oportunitate uriașă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea rog toți cetățenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 și cei care au avut o astfel de viză trebuie să aplice pentru reînnoirea vizei. A

șa vom atinge acea rată de refuz de maxim de 3% și sunt convins că, mobilizând cât mai mulți români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize”, a anunțat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern din 18 iulie, conform adevărul.ro.

Anul trecut, rata de respingere a fost de 8%. Guvernul speră că anul acesta aceasta va scădea la 3% și românii vor avea cale liberă spre America.