O rutină matinală corectă poate fi cel mai bun mod în care vă puteți începe ziua. Acest lucru are și o mulțime de beneficii pentru sănătatea creierului. Specialiștii au dezvăluit la ce oră este indicat să ne trezim dimineața. Iată tot ce trebuie să știi despre asta!
La ce oră este indicat să ne trezim dimineața?
În cadrul unei emisiuni tv, prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit că cea mai bună oră pentru a ne trezi este 5:30. Acesta a venit și cu explicația. Ei bine, el susține că este o oră ideală pentru cei care pleacă zilnic la serviciu și au o mulțime de lucruri de făcut înainte de plecare. Ideea este să aibă timp să facă totul în liniște și să nu se grăbească. Acest lucru ajută foarte mult pentru reducerea stresului. Stresul este extrem de dăunător pentru creier și trebuie eliminat.
Pe lângă asta, și din punct de vedere fizic vor fi mult mai energici și ne vom începe ziua cu dreptul, chiar dacă ora este una destul de matinală. Persoanele care adoptă un astfel de program matinal nu vor putea să mai stea până târziu seara, se vor culca mai devreme și vor fi mult mai odihniți.
„Personal, încerc și pot ca trezirea să fie la ora 5:30 de dimineață. De ce? Pentru că totul se desfășoară încet. Să nu ne grăbim. În limba română se spune „graba, strică treaba” și așa este. Nu avem voie să facem în fugă, mai ales dimineața, o serie întreagă de lucruri. Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc.
Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic. Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult. Să vorbim singuri. Să zicem: «Acum am luat cartea». «Acum am dus cheile la maşină». Deci să vorbim, să spunem cuvintele, să facem gesturile și să memorăm. Toate lucrurile trebuie să curgă ca un râu”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea pentru Antena 3 CNN.