Știi care este cea mai scumpă cafea din lume? Ea poartă denumirea de ”Kopi Iuwak” sau ”Cafeaua de Civetă” și mulți sunt cei care vor să o încerce. Alții cred că gustul ei este de-a dreptul scârbos. Acum, ea se găsește și într-un oraș din România, nemaifiind nevoie să călătoriți până în Indonezia.

Care este procesul pentru a obține cea mai scumpă cafea din lume?

Mulți rămân uimiți când află cum se obține de fapt această cafea, acesta fiind și motivul pentru care unii renunță la testarea ei. Mai precis, boabele de cafea sunt mâncate de civetă, un mamifer de dimensiune mică, asemănătoare pisicilor, care apoi trec aceste boabe prin sistemul lor digestiv. Mai apoi, boabele sunt colectate din fecalele lor, compoziția lor fiind de fapt modificată, notează Times of India. În cele din urmă, boabele sunt curățate, prăjite și preparate.

Imagine reprezentativă pentru civetă. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Cei care au încercat spun că gustul nu ar mai fi la fel de amar, ca cel al cafelei obișnuite. Experții spun că ar avea note de pământ, mosc, ciocolată și caramel.

Din păcate însă, aceste animale nu au o viață prea fericită, de cele mai multe ori ele fiind ținute captive în cuști, la ferme, fie la diferite restaurante, proprietarii folosindu-se de fapt de ele pentru faimă.

Fermierii din Indonezia sunt cei care au găsit această modalitate, ea devenit rapid cunoscută. Legenda spune că niște capre din Cornul Africii au ronțăit boabele roșii și crocante ale arbustului de cafea și au căpătat o energie debordantă. În acest mod ea a devenit atât de folosită, scrie Fodors Travel.

Dacă vă întrebați cât costă cafeaua aceasta specială, ei bine, ar trebui să vă așteptați la aproximativ 1.300 USD pe kilogram. În cazul în care vă aflați în vacanță, o ceașcă costă chiar mai puțin de 2 dolari ceașca.