Turiștii au decis să renunțe la stațiunile cunoscute cum ar fi Mamaia și Eforie, așa că au luat cu asalt plajele mai puțin cunoscute și ferite de ochii lumii. Plaja Tuzla a devenit destinația favorită a turiștilor anul acesta și este considerată cea mai spectaculoasă plajă de pe litoralul românesc. Foarte mulți o compară cu plajele din Grecia, mai ales pentru apa turcoaz.

Cea mai spectaculoasă plajă de pe litoralul românesc

Chiar dacă mai sunt doar câteva zile de vară, sezonul estival încă nu s-a încheiat. Dacă nu ați reușit până acum să ajungeți la mare, luna septembrie va fi cu noroc, mai ales că temperaturile se anunță destul de ridicate.

Dacă nu știi unde să petreci câteva zile de vis pe litoralul românesc, atunci ai ajuns unde trebuie. Ce ai fi să mergi pe ultima plajă sălbatică din Constanța? Plaja Tuzla este adăpostită sub costa sălbatică a mării. Apa are o culoare verde-albăstruie care te duce cu gândul la plajele din Grecia.

Tot mai mulți turiști au luat cu asalt această plajă în ultimii ani, astfel că aici și-a făcut apariția și un punct de salvamar, au fost amplasate toalete și s-au deschis câteva terase.

Poți ajunge foarte ușor la această plajă. Se află între Constanța și Mangalia, la o distanță de 2 km pe șoseaua DN39, imediat după Eforie Sud. Plaja Tuzla se află la 5 km de drumul principal.

plaja, tuzla, romania
Plaja Tuzla Sursă: fotografie generată de DALL-E

Unde te poți caza în zonă?

Ai mai multe variante de cazare dacă alegi plaja Tuzla. Una dintre acestea ar fi statul la cort în zona de camping, dacă ești pasionat de așa ceva. Dacă îți dorești totuși să alegi altceva, trebuie să știi că nu vei găsi hoteluri de lux, ci unele modeste.

Există câteva hoteluri de patru stele care sunt accesibile la preț și care își oferă strictul necesar pentru o ședere plăcută. Dacă nu vrei să stai la hotel, poți sta la un apartament în regim hotelier sau la pensiuni. Aici, depinde de preferințele, dar și de bugetul fiecăruia. Oriunde ai alege să stai merită pentru a te putea bucura de frumusețea acestei plaje sălbatice.