Unde crezi că se construiește cel mai mare stadion de fotbal din lume? Într-adevăr clădirea este una impunătoare și va găzdui chiar  marea finală a Cupei Mondiale din anul 2030. Desigur, arena a costat foarte mult, fiind întinsă pe aproximativ 100 de hectare de teren.

Unde va fi văzut cel mai mare stadion de fotbal din lume?

El se află în Benslimane, la aproximativ 40 de kilometri de Casablanca și  va avea o capacitate de 115.000 de locuri, scrie Fanatik. Deja au apărut și primele imagini cu stadionul, care se va numi Hassan II, spre extazul suporterilor.

Imagine reprezentativă pentru cel mai mare stadion din lume. „Sursă: Popolous”

Costurile lui ar fi estimate la 500 de milioane de dolari, notează Archinect News. El ar chiar și o serie grădini botanice la subsol, în timp ce acoperișul, dar și cupa stadionului sunt susținute de un inel de 32 de scări.

„Grand Stade Hassan II este profund înrădăcinat în cultura marocană, cu tradițiile și expresiile sale contemporane, Este înrădăcinat în figuri antice și primordiale: museul, cortul și grădina, precum și în topografia și peisajele din Maroc. Este un spațiu generos, deschis spre lume și respectuos față de natura pe care o protejează. Grand Stade Hassan II de Casablanca este întruchiparea marii tradiții a ospitalității marocane”, a declarat Tarik Oualalou, designerul principal și arhitectul proiectului, pentru sursa citată mai sus.

Campionatul din anul 2030 va avea loc în următoarele țări: Spania, Portugalia, Argentina, Uruguay, Paraguay și Maroc, notează africanews.com.  Mai mult, ceremonia de deschidere va avea loc la Montevideo. Momentan, în cursă mai sunt și Santiago Bernabéu și  Camp Nou pentru găzduirea finalei. Se preconizează că această construcție luxoasă va fi finalizată până în anul 2028, însă momentan nu e ceva concret.

În Maroc, autoritățile au mai decis renovarea altor 5 locații pentru Cupa Mondială, în Tanger, Rabat, Agadir, Marrakech și Fez, potrivit AS. Totodată, FIFA a anunțat recent stadioanele gazdă pentru Cupa Mondială din 2026, care va avea loc în Canada, Statele Unite și Mexic.