O companie din Germania a făcut anunțul că poate prelungi zilele pe Pământ, dar oare cât costă să fii readus la viață? Deja mulți sunt interesați de această procedură, chiar dacă prețul este unul pe măsură. Specialiștii speră că în viitorul apropiat vor găsi tot felul de modalități prin care viața oamenilor să fie mult mai lungă.

Cât costă să fii readus la viață? Nu e deloc ieftin

Mai precis, compania Tomorrow Bio, care a fost fondată încă din anul 2020, cere 222 603 dolari plus o taxă lunară de membru de 55 de dolari pentru a pune în gheață trupurile, fie părți ale corpului, scrie New York Post. Doar păstrarea creierului ar ajunge să coste 83.473 de dolari.

Imagine reprezentativă pentru crioconservarea creierului. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

În plus, dacă vreodată vor mai reveni în viață vor primi și o parte din banii dați la început.

„Personal, cred că în timpul vieții mele, în prezent am 40 de ani,  am putea fi martorii crioconservării și reanimării în siguranță a organismelor complexe. Pentru unii, motivația principală este teama de moarte. Crioprezervarea le oferă speranță și un sentiment de siguranță, oferindu-le o cale potențială de a-și prelungi viața”, a declarat cofondatorul Fernando Azevedo Pinheiro pentru Daily Mail.

Până în prezent, deja au fost congelate corpurile a 6 persoane, dar și a 5 animale de companie, deoarece programul se adresează și lor. Ei nu erau deloc în vârstă, având doar 36 de ani. Cel puțin 650 de alte persoane își doresc prelungirea vieții în acest mod, în speranța că mai târziu vor fi readuși la viață. Printre ei se află și persoane foarte cunoscute, cum ar fi DJ-ul Steve Aoki și Seth McFarlane.

Desigur, procedura poate începe doar în condițiile în care pacientul este declarat mort din punct de vedere legal. Când va fi dezghețat, el va fi tratat pentru boala respectivă de care suferea.

Doritorii vor sta la o temperatură de -80°C și vor fi duși la un alt sediu al companiei din Elveția, mai precizează sursa citată mai sus.