În mini-vacanța de Sfânta Maria, stațiunile de la malul mării au fost luat cu asalt de turiști. Ei bine, dacă până acum se credea că Mamaia este cea mai scumpă stațiune, iată că lucrurile au stat total diferit anul acesta. Iată care este stațiunea de la malul mării unde prețurile au explodat!

Stațiunea de la malul mării unde prețurile au explodat

Până de curând, Mamaia era cunoscută ca fiind cea mai scumpă stațiune de le litoralul românesc. Ei bine, anul acesta, aceasta a fost detronată de Gura Portiței. Gura Portiței este locul unde marea se întâlnește cu Delta Dunării și este un adevărat colț de Rai.

Locul este unul de poveste, iar peisajele îți taie de-a dreptul respirația. În mini-vacanța de Sfânta Maria, turiștii au luat cu asalt acest loc și au avut parte de o surpriză la care nu s-ar fi așteptat. Prețurile erau duble față de cele de la Mamaia.

Ca să ajungi la Gura Portiței, trebuie să iei barca din portul Jurilovca. Pentru un drum de aproximativ 10 minute va trebui să plătești 80 de lei dus-întors. Prețurile la mâncare și la băutură sunt unele de-a dreptul șocante. O porție mică de hamsii costă în jur de 50 de lei, în timp ce o sticlă de apă costă 16 lei. Pentru cei care doresc să se delecteze cu mâncăruri ceva mai selecte, trebuie să știe că vor scoate din buzunar sume destul de mari. Un exemplu ar fi o salată de icre de știucă, care costă 72 de lei.

gura portitei, statiune, preturi exagerate
Gura Portiței Sursă: fotografie generată de DALL-E

Nici cazările nu sunt chiar ieftine. Dacă vrei să te cazezi la o căsuță de trei stele situată pe plajă, pentru un sejur de șapte zile, trebuie să achiți 2989 de lei pentru 2 adulți, fără mic dejun. O cazare cu vedere la d ajunge la 5231 de lei pentru 2 adulți, 7 nopți, fără mic dejun.

Prețurile ridicate pare că nu i-au speriat foarte tare pe români care s-au înghesuit la restaurante la ora prânzului, zilele trecute.