Puține persoane știu că în China există un pod care a fost construit la o înălțime de 300 de metri. Acesta este parcurs zilnic de mașini, iar turiștii trec prin mari emoții atunci când în parcurg. Iată tot ce trebuie să știi despre podul suspendat la 300 de metri!

Podul suspendat la 300 de metri

Construit deasupra râului Dadong, din provincia Guangxi, China, acest pod măsoară o lungime de 240 de metri și este suspendat cu cabluri din oțel. Acestea sunt fixate de o parte și de alta a podului. Este capabil să susțină autoturisme cu o greutate de până la 45 de tone, însă nu toți șoferii se încumetă să treacă pe el.

Chiar dacă pare extrem de sigur, mai multe persoane au dezvăluit că în zilele în care vântul bate mai tare, podul se mișcă. Pe lângă faptul că este construit la o înălțime de 300 de metri, acest pod mai este și extrem de îngust. Doar șoferii curajoși sunt cei care se avântă în zona respectivă. Are doar 4,5 metri lățime, iar vehiculele circulă pe rând, unul câte unul. Acest lucru nu este chiar o problemă pentru că traficul nu este unul intens.

De-a lungul timpului au existat și turiști care s-au aventurat pe acest pod. Mulți au încercat să îl traverseze, însă puțini au reușit. În mod normal, circulația șoferilor și a pietonilor este strict interzisă pe acest pod, însă mulți preferă să îl traverseze pentru a trece mai ușor dintr-o parte în alta a defileului.

pod suspendat, china, pericol
Pod suspendat Sursă: fotografie generată de DALL-E

Podul din Guangxi nu are un nume oficial pentru că el a fost construit pentru a servit drept legătura pentru muncitorii care lucrează la construcția Podului Shuangbao. Acesta urmează să fie inaugurat în anul 2025. Conform autorităților chineze acest pod va fi cel mai mare pod cu două arcade din lume. Chiar și după finalizarea acestui pod, podul suspendat nu va fi distrus. Oficialii au deschis să îl păstreze pentru a mai fi folosit și la alte proiecte.