Sezonul castraveților murați a început, iar tot mai multe gospodine pregătesc murăturile pentru iarnă. Acesta sunt un deliciu în rândul românilor și sunt garnitura perfectă. Mai jos îți vom prezenta un truc pentru cei mai gustoși castraveți murați, pe care doar câteva gospodine de excepție îl știu. Tu ai auzit de el până acum?

Truc pentru cei mai gustoși castraveți murați

Pentru a pregăti niște castraveți de excepție pentru iarnă, există un truc pe care puține persoane îl cunosc. Ei bine, în loc de clasica rețetă pentru castraveți murați, cel mai bine ar fi să folosești una de castraveți marinați. Secretul este să folosești o saramură fierbinte, aceasta având rolul de a păstra prospețimea și textura castraveților. Iată mai jos cea mai ușoară rețetă!

Ingrediente

  • 1 kg castraveți mici și proaspeți 1 litru de apă
  • 250 ml oțet (5%)
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 4 căței de usturoi, tăiați felii
  • 1 linguriță boabe de piper negru
  • 1 linguriță semințe de mărar
  • 1 linguriță semințe de coriandru (opțional)
  • 1 frunză de dafin
  • 1-2 ardei iuți (opțional, pentru un gust picant)
castraveti, reteta, truc
Castraveți murați Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

Modul de preparare este unul extrem de simplu. În primă fază, trebuie să spălați foarte bine castraveții și să le tăiați capetele. Ulterior, într-o cratiță veți prepara saramura. Puneți apa la fiert și aduceți-o în punctul de fierbere, iar peste adăugați oțetul, sarea și zahărul. Amestecați continuu până când sarea ajunge să se dizolve. Saramura trebuie lăsată la fiert timp de 2 minute, iar mai poate lăsată la răcit.

După ce ai terminat acest proces, trebuie să pregătești castraveții. În borcanele curate și sterilizate așează câteva felii de usturoi, boabe de piper, semințe de mărar, semințe de coriandru, ardei iute și frunzele de dafin. Peste, adaugă castraveții și presează-i ușor pentru a nu lăsa spațiu. Toarnă saramura fierbinte și acoperă bine castraveții.

Apoi, tot ce mai rămâne de făcut este să pui capacele și să întorci borcanele cu capul în jos pentru a se sigila corect. Le lași la răcit, iar mai apoi le depozitezi într-o loc răcoros.