Află cum pot fi tratate afecțiunile de la nivelul capului în mod natural! Herbalistul Nicolae Onu a devenit deja celebru în mediul online cu sfaturile oferite, mulți încercând să le urmeze.

Afecțiunile de la nivelul capului, tratate cu diverse plante

În cazul în care vă confruntați cu probleme ale ochilor, ale urechilor, fie ați trecut printr-un AVC, Nicolae Onu recomandă să folosiți silur, crăița cu flori maro și albăstreaua.

”Crăița cu flori maro e cel mai ușor de găsit, e planta ochilor care de aici și până unde ajunge în creier repară. Sinuzita o repară o lingură de boabe de ienupăr, le mesteci, le mesteci și rămâi fără sinuzită. Capul ca să-l pu0rificăm să-l ungem ca să nu facem accident vascular și să fie uns fie cum trebuie e uleiul de nucă, gen minată, pe care o mesteci câte 4 pe zi și imediat se duce uleiul, dar să nu-l înghiți. Îl mesteci, îl mesteci ca pe o gumă de mestecat până se ajunge în căpușor și își luminează tot ce e în neregulă”, a povestit specialistul pe TikTok.

Înainte de toate, nuca ar trebui pusă la înmuiat câteva zile, iar pentru astfel de probleme ar trebui consumate în jur de 200 de nuci. Și uleiul de brânca ursului este bun pentru afecțiunile capului, cu ajutorul lui trebuind masată ușor zona în care apar durerile.

Imagine reprezentativă pentru nuci. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”U

Pentru desfundarea sinusurilor, medicii mai recomandă  usturoiul, ceapa, ardeiul iute, ghimbirul, hreanul, muștarul si ananasul, scrie Sfatul Medicului. De asemenea, un amestec din hrean ras sau rădăcină, cu suc de lămâie, apa fierbinte și puțină miere ar ajuta foarte mult. Și pentru ochi, experții spun că ar trebui să încercați compresele umezite în zer rece sau foi de varză.

Apa de trandafir și mierea sunt și ele de luat în calcul dacă aveți ochii obosiți. Planta Euphrasia este din nou extrem de folosită pentru aceste afecțiuni oftalmologice.