Iată cele mai bune trucuri pentru optimizarea smartphone-ul tău! Dacă până acum rămâneai într-un timp scurt fără baterie, acum ai șansa să afli niște sfaturi pentru a optimiza performanța telefonului tău. În acest fel nu vei mai intra în panică atunci când nu-l mai poți folosi.

Trucuri pentru optimizarea smartphone-ului tău

În primul rând, tot ce trebuie să faceți este să activați modul de economisire a energiei. Toate telefoanele inteligente au o astfel de opțiune care întrerupe sau reduce anumite funcții, activități și efecte vizuale. În acest fel, durată de viață a bateriei va crește, mai ales atunci când telefonul este descărcat aproape complet și mai durează până când veți putea să-l conectați la un încărcător, scrie Wired.

Pentru iPhone-uri trebuie să accesați Settings > Battery (Setări > Baterie) și activați Low Power Mode (Mod de consum redus de energie). Adăugați-l în Centrul de control prin Settings > Control Center > Customize Controls și alegeți Low Power Mode. Când despre Android, ele au două moduri de economisire a energiei. Primul reduce consumul de baterie prin limitarea unor activități și efecte vizuale, iar cel de-al doilea este extrem și va opri funcționarea notificărilor și a majorității aplicațiilor.

În al doilea rând, trebuie să reduceți pe cât posibil luminozitatea ecranului, deoarece aceasta consumă o mare parte din baterie. De asemenea, odată ce aceasta este mai scăzută, ne poate ajuta și vederea. Dacă nu vă este la îndemână să modificați mereu luminozitatea, atunci ați putea lua în considerare ajustarea automată în funcție de nivelul de lumină ambientală, potrivit sursei citate mai sus.

trucuri pentru sănătatea bateriei telefon
Trucuri pentru salvarea bateriei de la telefon. Sursă: Fotografie generată de AI

Pași simpli pentru îmbunătățirea stării bateriei

Dezactivarea afișajului Always-On și reducerea timpului de așteptare a ecranului, pot salva și ele bacteria.

Pentru iPhone-uri accesați Settings > Display & Brightness (Setări > Afișaj și luminozitate) și setați Auto-Lock (Blocare automată) la 30 de secunde. Luați în considerare posibilitatea de a dezactiva opțiunea Always On.

Pentru telefoanele Android accesați Settings > Display și setați Screen Timeout la 15 secunde.

Și temperaturile extreme pot influența procentajul bateriei noastre. Spre exemplu, puteți evita să stați pe telefon atunci când e foarte frig afară. Un alt sfat este să poziționați smartphone-ul lângă o sursă de căldură, sau chiar în bătaia soarelui.

Totodată, puteți apela și la diagramele special concepute de telefoane, acolo unde vedeți exact cum este consumată bateria. În cele din urmă, puteți acționa în consecință, în așa fel încât bacteria să vă ajungă cât mai mult timp. S-ar putea odată cu analiza respectivă să descoperiți că o bună parte din procentaj este consumat de aplicații, unele dintre ele nefolositoare.

În acest caz, tot ce trebuie să faceți este fie să le opriți, fie să dezinstalați ceea ce nu vă este necesar. Un alt truc este folosirea modului avion, conectarea la Wifi și eliminarea sunetelor, fie vibrațiilor tastaturii.