Din clipă în clipă, gimnasta româncă, Sabrina Voinea ar putea primi un verdict din partea Tribunalul ui de Arbitraj Sportiv (TAS). Duminică, 11 august este ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris, și cel mai probabil, atunci vor veni și clarificările.

Ce șanse are Sabrina la medalie?

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a spus că sportiva nu a ieșit din covor. Așadar, ei speră ca nota să fie modificată în consecință. Imediat după exercițiu, gimnasta a făcut contestație, însă aceasta i-a fost respinsă. Nu același lucru s-a întâmplat și cu cea făcută de americanca  Jordan Chiles, care a urcat în clasament pe locul 3 în locul Anei Maria Bărbosu.

”Am avut o întâlnire cu președintele FIG, circa 40 de minute am stat de vorbă, domnul Watanabe a spus că va face tot ce este posibil și regulamentele permit pentru ca nota sportivei noastre să fie cea corectă. Mai departe am ales și calea juridică, am informat TAS pentru situația creată. Avem de partea noastră probe video, fotografii care vin în sprijinul a ceea ce cerem noi, și anume că sportiva noastră nu a ieșit în afara suprafeței regulamentare de competiție, iar acel element care se spune că a fost executat în proporție de 80%.  Astfel, nota va fi modificată și nu știm dacă va fi bronz, dacă va fi argint, dar suntem siguri că va fi o creștere a notei pe care sportiva noastră a obținut-o”, a declarat Mihai Covaliu, pentru Euronews România.

Ce părere are Nadia Comăneci despre probă?

Ambele reprezentate ale României au primit aceeași notă, respective 13,700. Și Ana Maria Bărbosu a depus memoriu la TAS, contestând nota pe care a primit-o la dificultate, scrie GSP.

Nici ”Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci nu consideră că situația a fost judecată corect.

Imagine cu Sabrina Maneca Voinea. „Sursă: Instagram”

Cu atât mai mult, mama Sabrinei a dat de înțeles că vrea să o retragă pe fiica ei din acest sport. Totul ar fi din cauza nedreptăților.

„Eu n-am avut nicio ieșire din covor și îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate. Sunt mai ok şi încerc să-mi revin pe parcurs. O să vorbesc și cu mama, o să ne luăm o vacanță și poate o să-mi revin, dar îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate.Voi vorbi cu mama, eu îmi doresc să nu mă retrag și să continui cu gimnastica”, a declarat Sabrina Voinea, la revenirea în ţară, conform tvrinfo.ro.

Până acum, sportivii români au obținut 8 medalii la Paris.