Nimeni nu se aștepta să se întâmple așa ceva la Jocurile Olimpice de la Paris! Un cubanez a obținut marți, 6 august aurul la lupte greco romane, categoria 130 kg. De altfel Mijain Lopez Nuñez este și primul atlet care a câștigat 5 medalii de aur la 5 Jocuri Olimpice, notează Eurosport.

Prima medalie de aur a fost câștigată la Beijing, în anul 2008, după foarte multe muncă. În total, acesta are o carieră olimpică în spate de aproximativ 16 ani.

De ce i-a lăsat mască sportivul pe cei de la Jocurile Olimpice?

Imediat după ce a fost desemnat câștigător ar probei, Mijain Lopez, în vârstă de 41 de ani și-a lăsat apoi pantofii în ring, ceea ce simbolizează retragerea lui din sport. Vizibil emoționat, el și-a salutat susținătorii după victoria din ring.

”Voi termina”, ar fi spus acesta  pentru The Guardian.

Imagine cu Mijain Lopez Nuñez. „Sursă: Captură ecran Youtube”

La final, scorul a fost de 6-0. Tot după probă, bărbatul a sărutat salteaua, semn că iubește din suflet acest sport, pentru care a făcut de-a lungul timpului atât de multe sacrificii.

„M-am simțit un pic trist”, a spus Nuñez despre momentul în care a plecat de lângă pantofi, conform olympics.com.

Totodată, cubanezul a spus că acolo a lăsat o parte din viața lui, acest sport făcându-l foarte cunoscut în întreaga lume. Nu în ultimul rând, luptătorul a sugerat că speră ca tinerii să fie inspirați de el și să facă tot ce le stă în putință pentru visul lor.

”Fiți înțelepți: lăsați-vă mereu iubiți de toți oamenii care vă iubesc, de toți antrenorii voștri, de familia voastră… aceasta va fi frumoasa voastră moștenire care vă va ajuta să obțineți mari rezultate în sport”, a adăugat el în cele din urmă, potrivit sursei menționate mai sus.

Pe ce loc a terminat românul nostru la lupte greco romane?

Reprezentantul României la această probă, Alin Alexuc-Ciurariu, a fost învins în optimi și s-a clasat pe locul 11. Duminică, 11 august, Jocurile Olimpice își închid porțile.

Până acum, țara noastră a obținut 7 medalii, dintre care 3 de aur.