După plecarea lui Edi Iordănescu, Echipa Națională a României a rămas fără selecționer. Ei bine, acest lucru a durat foarte puțin pentru că Federația de Fotbal i-a găsit repede un înlocuitor. După multe discuții s-a aflat cine este noul selecționer al Echipei Naționale a României. Are în spate mulți ani de muncă și planuri mari pentru Campionatul Mondial.

Cine este noul selecționer al Echipei Naționale a României?

Edi Iordănescu a împlinit, alături de fotbaliștii români, un vis pe care mulți îl aveau, mai exact acela de a ajunge la EURO 2024. Au ajuns, au trecut de grupe și au jucat un meci în optimi, însă au fost eliminați. România a fost mândră, iar luna iunie a devenit memorabilă. Iordănescu a reușit să readucă speranță în inimile românilor și i-a făcut să iubească din nou fotbalul. Contractul lui cu Naționala s-a terminat, însă, la sfârșitul lunii iulie și a ales să se retragă pentru a petrece mai mult timp cu familia sa.

FRF a avut câteva propuneri pentru un nou selecționer, printre care și Gică Hagi care, din păcate, a refuzat oferta. În urmă cu foarte puțin timp s-a aflat cine o să fie noul selecționer. Ei bine, este vorba de nimeni altul decât Mircea Lucescu.

În anul 1986, Mircea Lucescu a fost cel mai tânăr selecționer al Echipei Naționale, iar acum, la 79 de ani a ajuns din nou pe bancă staff-ului cu planuri mari și noi speranțe. Selecționerul îți dorește să aibă parte de cele mai frumoase reușite alături de „generația de suflet”.

„M-au împins spre echipa națională toate momentele extraordinare pe care le-am trăit ca jucător al naționalei, ca selecționer. Este un risc foarte mare, dar fotbalul românesc, echipa națională și suporterii minunați pe care îi avem merită acest risc. Voi face absolut totul împreună cu această generație, împreună cu acest grup învingător, să reușim!”, a declarat Mircea Lucescu, la scurt timp după ce a fost ales ca selecționer.

selectioner, romania, fotbal
Mircea Lucescu Sursă foto: Captură YouTube

Mircea Lucescu a avut performanțe memorabile

Mircea Lucescu are o carieră demnă de invidiat. După ce ani la rând a activat la mai multe cluburi sportive din România, Lucescu a devenit antrenor. A antrenat echipe mari cum ar fi Inter Milano, iar o bună perioadă a antrenat echipe din Turcia. Acesta a fost cel mai în vârstă jucător din divizia A, retrăgându-se abia la vârsta de 45 de ani.

Acesta a mai fost selecționer al Naționalei întrei 1981 și 1986 și iată că anul acesta a revenit pe banca tricolorilor în calitate de selecționer. Toată lumea are speranțe mari și este sigură că Mircea Lucescu, alături de băieții României vor scrie istorie.