Iată cine este predispus la un risc mai mare de cancer! Studiul realizat de oamenii de știință a scos la iveală faptul că 17 tipuri de cancer îi afectează pe cei din generația X, scrie Aol.

Cine are un risc mai mare de cancer?

Așadar, experții spun că cei din anul 1990 se confruntă cu riscuri de două până la trei ori mai mari decât cei născuți în 1955. Lucrul acesta este foarte îngrijorător, având în vedere faptul că rata de vârstă a scăzut dramatic.

Printre tipurile de cancer cele mai răspândite se numără: cancerul pancreatic, de sân, gastric, colorectal, ovarian, renal, uterin și testicular, mai notează sursa citată mai sus.

„Acest lucru a ieșit cu adevărat în evidență, deoarece creșterea concomitentă a mortalității și a diagnosticelor sugerează că ceea ce vedem nu este doar un artefact datorat screeningului și diagnosticului potențial mai frecvente”, spune Hyuna Sung, autorul principal al studiului și cercetător principal senior al științei supravegherii și echității în domeniul sănătății cu ACS, Yahoo Life.

Imagine reprezentativă pentru un pacient bolnav de cancer. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mai mult, unii cred că obezitatea ar fi unul dintre motivele la care se ajunge la boli atât de grave. La fel și hormonii ar putea cauza cancerul.

Ce se știe despre vaccinul anti cancer?

Acest leac este personalizat pentru fiecare pacient și este așteptat cu sufletul la gură. Deja au început testările, iar până în anul 2030, 10 000 de persoane ar putea beneficia de tratamente personalizate, conform weforum.org.

Acestea nu vor fi administrate preventiv, ci doar celor care au tumori existente.

„Ar putea ajuta mii, dacă nu milioane de oameni, astfel încât aceștia să aibă speranță și să nu treacă prin tot ceea ce am trecut eu”, a explicat Elliot Pfebve, de 55 de ani, primul pacient care a fost tratat cu un vaccin personalizat împotriva cancerului intestinal în Anglia, pentru BBC.

Mai mult, specialiștii au încredere că utilizarea inteligenței artificiale îi va ajuta foarte mult în această luptă acerbă pentru găsirea celor mai bune tratamente pentru bolnavi.