Iată povestea Rebeccăi Diaconescu, înotătoarea româncă în vârstă de 18 ani care a fost de altfel și singura reprezentantă feminină de la natație. Din păcate, tânăra a ratat calificarea în finala probei de 200 m liber, duminică seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul al 16-lea din semifinale, cu timpul 1 min 59 sec 58/100.

Chiar și așa, românca a avut un debut impresionant, primind toată susținerea familiei sale.

”N-am crezut că o să mă calific  nici în semifinală. A fost o surpriză foarte plăcută. Nu-mi venea să cred. Această experiență pare că nu este reală. Este ceva extraordinar doar să fiu aici. Este o experiență unică. Nu prea bag în seamă atmosfera. Sunt doar cu gândurile mele, cu ceea ce am de făcut și cam atâta. Sunt foarte mulțumită. Sincer, nu se putea mai bine”, a spus tânăra pentru Eurosport.

Povestea Rebeccăi Diaconescu. David Popovici, model în cariera sportivă

Înotătoarea este născută și crescută la Las Vegas, însă cu toate astea ea se simte atrasă de România, unde de altfel vine destul de des. În anul 2023, Rebecca a ales să studieze la Universitatea din Louisville (Kentucky), dorind să devină un medic veritabil. Sportul este pentru ea foarte important, motiv pentru care își dorește să devină campionă olimpică pentru țara noastră.

Imagine cu Rebecca Diaconescu. „Sursă: Comitetul Olimpic și Sportiv Român – Facebook”

Tânăra se pare că o ia pe urmele mamei sale, fostă campioană europeană pentru România, de altfel, ea antrenând-o pe Rebecca, notează ProSport.

Cât despre modelul ei pe drumul ales, a spus că David Popovici este extraordinar.

”Este un om fenomenal și de fiecare dată când sare în apă, face ceva extraordinar. De abia aștept să mă uit la el mâine (n.r. – luni, 29 iulie). E un om foarte de treabă. Întotdeauna mă încurajează. Doamne ajută să fie aur pentru el”, a mai adăgat sportiva, pentru sursa menționată mai sus.

Luni seara, 29 iulie, el a câștigat de altfel medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de 200 metri liber. Emoțiile au fost la cote maxime, însă tânărul a demonstrat cât de bun este.