Deși este un împătimit al sportului și urmărești Jocurile Olimpice, s-ar putea să nu știi toate aceste curiozități. Acest articol este unul interesant, mai ales în contextul în care și țara noastră are o delegație de sportivi care se luptă să se întoarcă cu cât mai multe medalii acasă.

Top 10 curiozități despre Jocurile Olimpice 2024. Tu știai de ele?

1. Cele cinci inele olimpice reprezintă uniunea celor 5 continente, respectiv Africa, Asia, America, Europa și Oceania. De asemenea, culorile sunt cele are drapelelor țărilor participante, notează yahoo.com.

2. Prima Paradă a Națiunilor pe un râu – Anul acesta, parada de deschidere de la Jocurile Olimpice 2024 a avut loc într-un cadru cu totul și cu totul inedit. 6800 de sportivi au venit cu 85 de bărci de-a lungul Senei. Printre ei s-a aflat și gimnasta româncă, Nadia Comăneci, care a fost admirată de întreaga mulțime. Întreg spectacolul a durat 4 ore și a fost creat de directorul artistic Thomas Jolly, potrivit Olympics.com.

Imagine reprezentativă pentru Jocurile Olimpice. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

3. Anul 2024 marchează 100 de ani de când Franța a găzduit un dublu eveniment olimpic deosebit de istoric. Mai precis, în anul 1924, au avut loc primele Jocuri Olimpice de iarnă.

4. Probele de înot de la Paris au loc în 2 bazine temporare de 50 m. Acolo era un stadion de rugby de 30 000 de locuri, informează The Guardian.

5. Surfingul este și el considerat sport la Jocurile Olimpice de la Paris anul acesta. Probele se vor desfășura mai exact pe plaja Teahupo’o din Tahiti, conform myfrenchcountryhomemagazine.com.

6. Mascota este o bonetă frigiană, sau o căciulă dacică. Aceasta ar simboliza libertatea.

7. Breakdance-ul este și el considerat sport, la fel și skateboarding sau alpinismul. Probele vor avea loc în mai multe locuri din Franța.

8. 10.500 de sportivi din 206 țări vor concura la Jocurile Olimpice Paris 2024. Dintre aceștia, delegația României are 106 sportivi calificați.

9. Sportivii olimpicii vor fi serviți la Paris cu mâncăruri create de bucătari cu stele Michelin. Spre exemplu, un restaurant cu 3500 locuri a fost special creat cu acest prilej.

10. Jocurile de la Paris 2024 vor atinge, pentru prima dată în istorie, egalitatea de gen în ceea ce privește numărul sportivilor, mai adaugă Westfield.