Marea Neagră este plină de mistere pe care foarte puține persoane le știu. Mulți navigatori experimentați susțin că aceasta se numără printre cele mai periculoase spații maritime din lume. Voi ați auzit vreodată de Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră? Sute de avioane și nave au dispărut fără urmă în acea zonă.

Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră

De-a lungul timpului, în Marea Neagră au avut loc o mulțime de dispariții misterioase de nave, avioane și oameni. Se pare că există un punct unde aparatura o ia razna, iar doar comandații experimentați reușesc să treacă pe acolo. Zona exactă este Tuzla-Kaliakra.

Acest loc a mai fost numit și Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul morții. Experții mai spus că suprafața pe care se întinde acest loc periculos este de cca. 8-10 km. În anul 1927, ziarul „Curierul” vorbea despre aceste fenomene ciudate care aveau loc în Marea Neagră.

marea neagra, triunghiul bermudelor, pericol
Marea Neagră                                                                                                                      Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Din Constanţa ne parvine o ştire care, fără îndoială, va provoca o enormă senzaţie în toate cercurile de ştiinţă din lume. Este vorba de un fenomen curios, constatat de navigatori, care explică întrucâtva cauza ultimelor eşuări de vase. Numeroşi căpitani de vapoare au depus rapoarte la Căpitănia Portului, prin care semnalează că pe Marea Neagră, în drum spre Constanţa, pe litoralul românesc, între Şabla şi Tuzla, busola nu mai funcţionează normal. Marinarii semnalau faptul că intervine o forţă necunoscută, care face ca acul magnetic al busolei să devieze spre Vest, cu aproximativ 15 grade. Și vaporul «Împăratul Traian» i-a căzut victimă unei astfel de anomalii. Actualmente, vasul a deviat foarte mult, înclinându-se din ce în ce. Din cauza greutăţii, vaporul a săpat un şanţ de 90 de centimetri. Apa a înaintat şi a trecut în etajul superior.”, se scria la vremea respectivă în ziar.

Triunghiul Bermudelor din vecinătatea Insulei Șerpilor

Un alt loc a fost denumit ca fiind Triunghiul Bermudelor, undeva în apropierea Insulei Șerpilor. Undeva în anii 40, cinci bombardiere americane au dispărut fără urmă acolo. O altă dispariție și mai misterioasă a avut loc în urmă cu câțiva ani, în 1990 când un aparat de zbor grecesc a dispărut. Totul s-a întâmplat la numai 30-40 de kilometri de țărmul românesc.

Mai mulți pescari care frecventau zona respectivă au povestit că „marea arde” și fenomene ciudate au loc tot timpul.